autor:

Parvan_Mirel

» » Sosuri

Sos de Tamarind

Autor: Parvan_Mirel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Parvan_Mirel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2012

Ingrediente
1/2 pachet cu fructe de Tamarind (la magazinele indiene), 25 g unt, 100 ml supa de pasare (1/2 cub din comert), 25 boabe coriandru, 5 boabe ienibahar, zeama de la o portocala, 1 lingurita ghimbir ras (2 lingurite praf), 50 g zahar brut (trestie de zahar) sau 1 lingura miere, 1 lingurita piper alb macinat, sare (la gust)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune fructele de tamarind in bol cu apa calduta pane se inmoaie, apoi scoate samburii si cochiliile lor. Toaca fructele cat mai fin. Pune o tigaie de 18 cm diametru pe foc cu zaharul pana se caramelizeaza usor, apoi pune untul. Cand zaharul s-a topit in unt, pune tamarindul si lasa 2-3 minute amestecand usor. Pune apoi ghimbirul ras si dupa 1 minut, pune supa. Lasa 2 minute si pune si celelalte ingrediente. Adauga si zeama de portocala si lasa sa se ingroase, amestecand usor. Pune feliile de friptura pe farfurie, si toarna sosul de tamarind peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de Tamarind" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pasta de leurda

Pasta de leurda

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat

16 voturi    9 comentarii
30 min
Sosuri
Paste cu susan si carne de pui

Paste cu susan si carne de pui

1. Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit,

5 voturi    3 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet cu fructe de Tamarind (la magazinele indiene)
  • 25 g unt
  • 100 ml supa de pasare (1/2 cub din comert)
  • 25 boabe coriandru
  • 5 boabe ienibahar
  • zeama de la o portocala
  • 1 lingurita ghimbir ras (2 lingurite praf)
  • 50 g zahar brut (trestie de zahar) sau 1 lingura miere
  • 1 lingurita piper alb macinat
  • sare (la gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de branza