autor:

Parvan_Mirel

» » Sosuri

Sos de Tamarind

Autor: Parvan_Mirel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Parvan_Mirel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2012

Ingrediente
1/2 pachet cu fructe de Tamarind (la magazinele indiene), 25 g unt, 100 ml supa de pasare (1/2 cub din comert), 25 boabe coriandru, 5 boabe ienibahar, zeama de la o portocala, 1 lingurita ghimbir ras (2 lingurite praf), 50 g zahar brut (trestie de zahar) sau 1 lingura miere, 1 lingurita piper alb macinat, sare (la gust)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune fructele de tamarind in bol cu apa calduta pane se inmoaie, apoi scoate samburii si cochiliile lor. Toaca fructele cat mai fin. Pune o tigaie de 18 cm diametru pe foc cu zaharul pana se caramelizeaza usor, apoi pune untul. Cand zaharul s-a topit in unt, pune tamarindul si lasa 2-3 minute amestecand usor. Pune apoi ghimbirul ras si dupa 1 minut, pune supa. Lasa 2 minute si pune si celelalte ingrediente. Adauga si zeama de portocala si lasa sa se ingroase, amestecand usor. Pune feliile de friptura pe farfurie, si toarna sosul de tamarind peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de Tamarind" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Cum facem maioneza?

Cum facem maioneza?

Ingredientele trebuie să fie la temperatura ambiantă. Amestecă gălbenuşul, puţină sare,

4 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Ghiveci sau ketchup-la alegere

Ghiveci sau ketchup-la alegere

Se taie cubuleţe dovleacul şi se pune în cratiţă de 8 l care încape în cuptor. Se pune pe

20 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet cu fructe de Tamarind (la magazinele indiene)
  • 25 g unt
  • 100 ml supa de pasare (1/2 cub din comert)
  • 25 boabe coriandru
  • 5 boabe ienibahar
  • zeama de la o portocala
  • 1 lingurita ghimbir ras (2 lingurite praf)
  • 50 g zahar brut (trestie de zahar) sau 1 lingura miere
  • 1 lingurita piper alb macinat
  • sare (la gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Curry cu piept de curcan si legume