autor:

Parvan_Mirel

» » Sosuri

Sos de Tamarind

Autor: Parvan_Mirel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Parvan_Mirel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2012

Ingrediente
1/2 pachet cu fructe de Tamarind (la magazinele indiene), 25 g unt, 100 ml supa de pasare (1/2 cub din comert), 25 boabe coriandru, 5 boabe ienibahar, zeama de la o portocala, 1 lingurita ghimbir ras (2 lingurite praf), 50 g zahar brut (trestie de zahar) sau 1 lingura miere, 1 lingurita piper alb macinat, sare (la gust)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune fructele de tamarind in bol cu apa calduta pane se inmoaie, apoi scoate samburii si cochiliile lor. Toaca fructele cat mai fin. Pune o tigaie de 18 cm diametru pe foc cu zaharul pana se caramelizeaza usor, apoi pune untul. Cand zaharul s-a topit in unt, pune tamarindul si lasa 2-3 minute amestecand usor. Pune apoi ghimbirul ras si dupa 1 minut, pune supa. Lasa 2 minute si pune si celelalte ingrediente. Adauga si zeama de portocala si lasa sa se ingroase, amestecand usor. Pune feliile de friptura pe farfurie, si toarna sosul de tamarind peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de Tamarind" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
sos tartar

sos tartar

Se pregateste din 1 galbenus fiert si unul crud, sare, piper, mustar, otet (se face ca o maioneza),

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Placinta adanca cu mere si sos aromat

Placinta adanca cu mere si sos aromat

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm si inalta. Pentru

40 voturi    25 comentarii
1h 40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet cu fructe de Tamarind (la magazinele indiene)
  • 25 g unt
  • 100 ml supa de pasare (1/2 cub din comert)
  • 25 boabe coriandru
  • 5 boabe ienibahar
  • zeama de la o portocala
  • 1 lingurita ghimbir ras (2 lingurite praf)
  • 50 g zahar brut (trestie de zahar) sau 1 lingura miere
  • 1 lingurita piper alb macinat
  • sare (la gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogosari in sos pentru friptura