Urzicile se aleg, se spală, se taie mărunt şi se pun într-o cantitate nu prea mare cu apă sărată puţin. Când urzicile se inmoaie, se trec printr-o sită. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte, se adaugă în ea faină şi se prăjeste, până când aceasta va avea culoarea crem. Amestecul se lasă să se răcească, apoi se toarnă oleacă de apă fiartă, se adaugă urzicile, se amestecă şi se fierb înăbuşit 5 minute, apoi se adaugă smântână, se lasă să ajungă la punctul de fierbere şi se ia de pe foc. Se serveşte şi fierbinte şi rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii