Sos de usturoi (Aioli)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 căţei de usturoi,
  • un gălbenuş,
  • 250 ml untdelemn,
  • o lătate lămâie, sare

Mod de preparare

Acest sos este, de fapt, o maioneză cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea, se freacă amestecul câteva minute şi apoi se încorporează uleiul, ca pentru a prepara o maioneza. Se acreşte cu zeama de lămâie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotită.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise