autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos de vanilie

Autor: Alex1949 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex1949 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
3 galbenusuri de ou, 3 linguri zahar pudra, 1/2 lingurita faina, 1 praf vanilat sau 1/4 baton vanilie taiat in lungime, 1/2 l lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cantitatile de mai sus ,in afara de lapte,se pun in cazanel si se bat bine cu telul.Dupa 3-5 minute se toarna laptele clocotit si continuind baterea se pune la foc potrivit.Cand s-a ingrosat (fara sa fiarba in clocot) se ia de pe foc.Se toarna imediat in castron si baterea se continua pana la racire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Pentru blat: amestecam toate ingredientele si intindem aluatul in tava cu mana, apoi punem intr-o

2 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 praf vanilat sau 1/4 baton vanilie taiat in lungime
  • 1/2 l lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos de branza cu mucegai