autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Salate

Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
4 lingurite ulei de masline, 450 g scoici St Jacques, taiate În doua pe, orizontala, 2 linguri amidon de porumb, 1 bulb de fenicul. fara cozi, taiat În doua, pe lungime si apoi taiat transversal felii, subtiri, dovlecel de marime medie (circa 170 g),, taiat felii subtiri, 4 catei de usturoi, taiati fâsii subtiri, 1 cana rosii cherry, taiate În jumatati, 1 cutie (160 g) suc de rosii si legume, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita tarhon uscat, 1/3 cana suc proaspat de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, de teflon. se incalzeste uleiul la
foc potrivit. Se dau scoici le prin amidonul de
porumb. Se pun scoici le in tigaie si se calesc
1 minut pe fiecare parte sau pâna se rumenesc. Cu
o spumiera se scot scoici le pe o farfurie.
În tigaie se pun fenlculul, dovlecelul si usturoiul;
se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna se
rumeneste feniculul. Se adauga rosiile, sucul de rosii
si legume, sarea Si tarhonul; se tin pe foc 3 minute
sau pâna când rosiile Încep sa se moale.
Se pun scoici le Înapoi În tigaie si se adauga sucul
de portocale; se fierb, amestecând 1-2 minute sau
pâna când se incalzesc scoicile
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salată de ton cu năut

Salată de ton cu năut

Castraveții și ardeiul capia se toacă mărunt, se amestecă cu tonul și năutul (le-am scurs

9 voturi    5 comentarii
30 min
Salate cu peste
Salata cu macrou afumat

Salata cu macrou afumat

Macroul se curata de piele si oase. Se taie carnea cuburi. Cartofii se fierb in coaja. Se curata

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 lingurite ulei de masline
  • 450 g scoici St Jacques
  • taiate În doua pe
  • orizontala
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 bulb de fenicul. fara cozi
  • taiat În doua
  • pe lungime si apoi taiat transversal felii
  • subtiri
  • dovlecel de marime medie (circa 170 g),
  • taiat felii subtiri
  • 4 catei de usturoi
  • taiati fâsii subtiri
  • 1 cana rosii cherry
  • taiate În jumatati
  • 1 cutie (160 g) suc de rosii si legume
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • 1/3 cana suc proaspat de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Barcute de andive umplute cu salata exotica Barcute de andive umplute cu salata exotica

Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Raci de Dunare fierti Raci de Dunare fierti

Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Salada de bacalhau com grao(Salata de cod cu naut)