autor:

» » Paste si pizza

spaghete a la carbonara

Autor: Alex Dulacioiu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex Dulacioiu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2005

Ingrediente
beacon(pancetta) sau kaizer ( slab ), ceapa 2-3 buc,ulei de masline,piper,4 oua, parmezan.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

93 voturi

Mod de preparare

aceste paste se pot prepara si fara ceapa dar va garantez ca sunt mult mai gustoase cu ceapa .
se pune la foc o tigaie ( teflon ), se torna 3-4 linguri de ulei de masline.
beacon-ul, taiat cubulete, se lasa la rumenit ( max 5 min ). se adauga peste beacon ceapa taiata marunt. se lasa la foc mic pana incepe ceapa sa se topeasca. intre timp se pun pastele la fiert. ouale se bat spuna intr-un bol si se adauga peste ele putin parmezan.
pastele se fierb al dente ( sa fie putin mai crude ) se strecoara. PASTELE NU SE CLATESC CU APA !!! NICIODATA !!! untul nu se adauga peste orice fel de paste. acestea sunt obiceiuri romanesti ( apa si untul )
tigaia se ia de pe foc, pastele se arunca in ea si se amesteca bine.
turnati ouale si continuati sa amestecati. oul NU trebuie sa se INCHEGE...trebuie sa fie putin crud, mai zemos. sosul si pastele sunt destul de fierbinti pt a inchega exact atat cat trebuie oul.
se pun in farfurie, adaugati parmezan si piper dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "spaghete a la carbonara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă delicioasă

Spaghete Carbonara reţetă delicioasă

Intr-o oala punem la fiert circa 2 litri de apa cu o lingura de sare. Cind apa incepe sa clocoteasca,

11 voturi    4 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Otilia-Iulia Uilacan

    Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

    "Acestea sunt obiceiuri romanesti"... Dar tu de unde vii, de pe Marte? Cu ce ai crescut, nu cu obiceiuri romanesti? Nu suport oamenii care uita cine sunt de fapt!!!

  • diana , 08 iunie 2008

    nu stiu de unde ati scos reteta asta dar astea numai spaghete a la carbonara nu sunt... daca respecti ingredientele nu iese nimic

Dificultate

Medie

Timp

30 min

93 voturi

Ingrediente

  • beacon(pancetta) sau kaizer ( slab )
  • ceapa 2-3 buc,ulei de masline,piper,4 oua
  • parmezan.

Raporteaza reteta

Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)

"Acestea sunt obiceiuri romanesti"... Dar tu de unde vii, de pe Marte? Cu ce ai crescut, nu cu obiceiuri romanesti? Nu suport oamenii care uita cine sunt de fapt!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Paste cu chorizo