autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

spaghete a la carbonara

Autor: Alex Dulacioiu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex Dulacioiu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2005

Ingrediente
beacon(pancetta) sau kaizer ( slab ), ceapa 2-3 buc,ulei de masline,piper,4 oua, parmezan.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

93 voturi

Mod de preparare

aceste paste se pot prepara si fara ceapa dar va garantez ca sunt mult mai gustoase cu ceapa .
se pune la foc o tigaie ( teflon ), se torna 3-4 linguri de ulei de masline.
beacon-ul, taiat cubulete, se lasa la rumenit ( max 5 min ). se adauga peste beacon ceapa taiata marunt. se lasa la foc mic pana incepe ceapa sa se topeasca. intre timp se pun pastele la fiert. ouale se bat spuna intr-un bol si se adauga peste ele putin parmezan.
pastele se fierb al dente ( sa fie putin mai crude ) se strecoara. PASTELE NU SE CLATESC CU APA !!! NICIODATA !!! untul nu se adauga peste orice fel de paste. acestea sunt obiceiuri romanesti ( apa si untul )
tigaia se ia de pe foc, pastele se arunca in ea si se amesteca bine.
turnati ouale si continuati sa amestecati. oul NU trebuie sa se INCHEGE...trebuie sa fie putin crud, mai zemos. sosul si pastele sunt destul de fierbinti pt a inchega exact atat cat trebuie oul.
se pun in farfurie, adaugati parmezan si piper dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "spaghete a la carbonara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Baconul, sunca si usturoiul se taie fasii

10 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele pentru ca trebuie sa ne miscam foarte repede. Spaghetele

3 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Otilia-Iulia Uilacan

    Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

    "Acestea sunt obiceiuri romanesti"... Dar tu de unde vii, de pe Marte? Cu ce ai crescut, nu cu obiceiuri romanesti? Nu suport oamenii care uita cine sunt de fapt!!!

  • Fara foto

    diana , 08 iunie 2008

    nu stiu de unde ati scos reteta asta dar astea numai spaghete a la carbonara nu sunt... daca respecti ingredientele nu iese nimic

Dificultate

Medie

Timp

30 min

93 voturi

Ingrediente

  • beacon(pancetta) sau kaizer ( slab )
  • ceapa 2-3 buc,ulei de masline,piper,4 oua
  • parmezan.

Raporteaza reteta

Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)

"Acestea sunt obiceiuri romanesti"... Dar tu de unde vii, de pe Marte? Cu ce ai crescut, nu cu obiceiuri romanesti? Nu suport oamenii care uita cine sunt de fapt!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Crenvuşti " dantelaţi " din piept de pui cu spaghete