autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

spaghete a la carbonara

Autor: Alex Dulacioiu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex Dulacioiu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2005

Ingrediente
beacon(pancetta) sau kaizer ( slab ), ceapa 2-3 buc,ulei de masline,piper,4 oua, parmezan.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

93 voturi

Mod de preparare

aceste paste se pot prepara si fara ceapa dar va garantez ca sunt mult mai gustoase cu ceapa .
se pune la foc o tigaie ( teflon ), se torna 3-4 linguri de ulei de masline.
beacon-ul, taiat cubulete, se lasa la rumenit ( max 5 min ). se adauga peste beacon ceapa taiata marunt. se lasa la foc mic pana incepe ceapa sa se topeasca. intre timp se pun pastele la fiert. ouale se bat spuna intr-un bol si se adauga peste ele putin parmezan.
pastele se fierb al dente ( sa fie putin mai crude ) se strecoara. PASTELE NU SE CLATESC CU APA !!! NICIODATA !!! untul nu se adauga peste orice fel de paste. acestea sunt obiceiuri romanesti ( apa si untul )
tigaia se ia de pe foc, pastele se arunca in ea si se amesteca bine.
turnati ouale si continuati sa amestecati. oul NU trebuie sa se INCHEGE...trebuie sa fie putin crud, mai zemos. sosul si pastele sunt destul de fierbinti pt a inchega exact atat cat trebuie oul.
se pun in farfurie, adaugati parmezan si piper dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "spaghete a la carbonara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete carbonara vegetale

Spaghete carbonara vegetale

Dovlecei se toaca marunt amrunt marunt se intr-o tigaie se calesc la foc medio , auale se bat cu

10 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara

Spaghete Carbonara

Intr-o oala punem la fiert circa 2 litri de apa cu o lingura de sare. Cind apa incepe sa clocoteasca,

8 voturi    4 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Otilia-Iulia Uilacan

    Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

    "Acestea sunt obiceiuri romanesti"... Dar tu de unde vii, de pe Marte? Cu ce ai crescut, nu cu obiceiuri romanesti? Nu suport oamenii care uita cine sunt de fapt!!!

  • Fara foto

    diana , 08 iunie 2008

    nu stiu de unde ati scos reteta asta dar astea numai spaghete a la carbonara nu sunt... daca respecti ingredientele nu iese nimic

Dificultate

Medie

Timp

30 min

93 voturi

Ingrediente

  • beacon(pancetta) sau kaizer ( slab )
  • ceapa 2-3 buc,ulei de masline,piper,4 oua
  • parmezan.

Raporteaza reteta

Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)

"Acestea sunt obiceiuri romanesti"... Dar tu de unde vii, de pe Marte? Cu ce ai crescut, nu cu obiceiuri romanesti? Nu suport oamenii care uita cine sunt de fapt!!!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza cu ton si anchoa