autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghete bologneze

Autor: Madalina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
2 cepe rosii, 2 catei usturoi, 600 g carne tocata porc si vita, 200 ml vin rosu, 2 linguri ulei, 500g spaghete, 1 lingurita sare, dupa gust piper, 2 foi de dafin, dupa gust oregano, 1 plic parmezan, 1 kg rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Sosul pentru spaghetti se prepara astfel:

Se taie 2 cepe marunt si se calesc putin in ulei de masline si putina sare. Apoi se adauga carnea tocata, 2 catei de usturoi taiati marunti, apoi se mai calesc vreo 10 minute impreuna. Se adauga 200 ml de vin rosu sec, si se lasa la foc mic pana se evapora vinul. Apoi se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba circa 30 de minute pana este fiarta carnea. Catre sfarsit se mai adauga 2 foi de dafin, oregano dupa gust, piper si busuioc.

Se fierb spaghetele al dente, apoi peste spaghete se pune sosul si peste sos parmezan dupa gust.

Sosul de rosii se prepara astfel: rosiile se adauga in apa care fierbe, se lasa circa 10-15 secunde, apoi se scot din apa si se decojesc (atentie, rosiile sunt fierbinti!). Apoi rosiile decojite de pun in mixer, si se fac pasta de rosii. Acesta este cel mai bun sos de rosii, 100% natural.

Pofta buna, sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete bologneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete bologneze

Spaghete bologneze

In uleiul de masline calim legumele datele pe razatoare cea fina. Cind s-au inmuiat putin adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Spaghete Bologneze cu carnat de casa

Spaghete Bologneze cu carnat de casa

Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei. Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se

46 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe rosii
  • 2 catei usturoi
  • 600 g carne tocata porc si vita
  • 200 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei
  • 500g spaghete
  • 1 lingurita sare
  • dupa gust piper
  • 2 foi de dafin
  • dupa gust oregano
  • 1 plic parmezan
  • 1 kg rosii

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Briose din paste cu sunca si rosii