Spaghete carbonara reţetă clasică

Reteta de spaghete carbonara. Cum faci acasa reteta de spaghete carbonara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaghete carbonara reţetă clasică

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 1 ou întreg
  • un gălbenuș
  • 100 g parmezan/grana padano/pecorino romano (ras)
  • 150-175 g bacon afumat (în rețeta originală se folosește gusa de porc, dar nu am găsit prin magazine)
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Uitați de toate rețetele de spaghete Carbonara care conțin smântână. Am văzut pe diferite pagini de internet și rețete de Carbonara cu usturoi sau vin alb. În Italia nu se folosește strop de smântână sau vin la aceste paste.

Această rețetă clasică de Spaghete Carbonara se prepară simplu și rapid, din câteva ingrediente delicioase. De altfel, în excursia mea în Italia am mâncat Spaghete Carbonara cu aceleași ingrediente pe care le folosesc eu (doar că a fost folosită pancetta). Și tare m-am bucurat să observ că spaghetele Carbonara preparate de mine seamănă foarte bine cu cele din Italia.

Așadar... urmează rețeta Spaghete Carbonara:

Pentru început se taie baconul în felii subțiri și se călește în puțin ulei de măsline într-o tigaie până se rumenește ușor. Apoi se lasă la răcit.

Se pun spaghetele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pregătim un bol mare în care punem un ou întreg și un gălbenuș. Piperăm și batem bine ouăle. Apoi începem să încorporăm brânza tare rasă, aproximativ 80 grame. (în rețeta originală se folosește pecorino romano sau parmezan, dar merge perfect și cu grana padano). Păstrăm puțin parmezan pentru servit.

Adăugăm baconul în bol când acesta s-a răcorit și amestecăm bine.

La final adăugăm spaghetele scoase direct din apă. (Nu le trecem prin sită și în niciun caz nu le trecem sub jet de apă!). Spaghetele sunt suficient de fierbinți pentru a fierbe oul. Amestecăm bine și gata!

Spaghete Carbonara se servesc cu parmezan ras deasupra. Eu adaug și puțin busuioc, fiind înnebunită după acest condiment, dar nu este obligatoriu.

Poftă bună!

(pentru mai multe poze accesați: www.momenteculinare.wordpress.com)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise