Ingrediente
ulei de masline, 1 bulb de fenicul, tocat marunt pastrati frunzele, 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri, 2 linguri seminte de fenicul zdrobite, 1 pahar mare de vin alb italian, 1 ardei iute rosu prospat, curatat de seminte si taiat felii subtiri, 4 calamari mici, curatati si taiati in inele, cu tentaculele lasate intregi, 450 g spaghete sau linguine uscate, sare marinata si piper negru proaspat macinat, ulei de masline extravirgin, frunzele tocate de la o mana mica de patrunjel proaspat, coaja de la o lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
2 voturi
Mod de preparare
Turnati câteva linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare sau o cratita. Scuturati-o putin si adaugati feniculul tocat, usturoiul si semintele de fenicul. Prajiti-le la foc mediu timp de 5 minute, amestecând cat mai des, Mariti flacara si adaugati vinul, ardeiul iute si calamarii. Continuati sa amestecati pâna cand alcoolul si lichidul scad la jumatate. Micsorati flacara, fierbeti pastele în apa clocotita si sarata, conform instructiunilor de pe pachet.
Gustati sosul si potriviti de condimente, cand pastele sunt fierte al dente, scurgeti- le într-o strecuratoare, pastrand putin din apa in care au fiert. Amestecati-le imediat cucalamarii si sosul. Luati cratita de pc foc si adaugati cam 5 linguri de ulei de masline extravirgin de foarte buna calitate, împreuna cu frunzele de fenicul si patrunjelul. Amestecati bine totul, mai gustati o data, adaugati putin din apa pastrata daca e nevoie, apoi repartizati pastele în 4 boluri. Presarati-le cu putina coaja de lamaie si mancati -le imediat!