Spaghete cu chiftelute in sos picant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Spaghete cu chiftelute in sos picant

Ingrediente

  • 300g spaghete
  • Pt chiftelute:300 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa tocata foarte marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • patrunjel verde tocat
  • ulei pt prajit
  • sare
  • piper
  • Pt sos:4 rosii decojite
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei
  • busuioc,oregano,sare,piper,condiment Picant
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Ingredientele pt chiftelute se amesteca toate intr-un castron.

Din compozitia obtinuta se fac chiftele mici,rotunde,care se prajesc in ulei incins.

Apoi se scot pe un servetel absorbant si se pastreaza calde.

Pt sos se caleste ceapa si usturoiul,tocate marunt.

Se adauga dovlecelul curatat si taiat bastonase si ardeiul tocat marunt.

Rosiile se decojesc mai usor daca le fierbeti cateva minute in apa fiarta.

Apoi se toaca pulpa de rosii si se adauga peste dovlecei.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade,apoi adaugi condimentele,dupa gust.

Separat,fierbi spaghetele in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj,apoi le scurgi si le asezi pe un platou.

Chiftelutele se adauga in sosul picant si se servesc impreuna cu spaghetele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul