Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
500 g creveti (mici) decorticati, congelati, 500 g spaghete, 2 linguri bulion, 2 cepe, 6 catei de usturoi, 100 g masline (amestec -verzi si negre- sarate), ulei de masline, margarina, condimente: busuioc, foi de dafin, maghiran, "plante aromatice pentru salata, sare, piper, un paharel de vin alb/roze
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au fost luate de pe foc se toarna intr-o strecuratore si se lasa cateva secunde sub jet de apa rece. Pentru a evita lipirea lor se toarna peste ele 2-3 linguri ulei si se amesteca. Crevetii se prepara astfel. O bucata de staniol se pliaza in 2, in interior se pun crevetii spalati in jet de apa. Peste acestia se adauga: 3-4 linguri ulei de masline, maghiran, busuioc, foi de dafin, piper boabe, vin alb (3-4 linguri). Se indoaie marginile foitei de staniol astfel incat continutul sa nu se scurga. Separat se pune la fiert o oala cu apa. Cand aceasta clocoteste se aseaza deasupra o strecuratoare (din metal) in care se pun crevetii si apoi se acopera cu un capac. Se lasa maxim 10 min. Prepararea sosului: intr-o tigaie sau cratita (de teflon) se pune la incins margarina cu ulei de masline. Se adauga cepele date prin razatoare sau tocate foarte fin. Cand au capatat o culoare aurie se sting cu vin. Se adauga apoi maslinele si se lasa la fiert. Separat se pune bulionul intr-un castronel cu delikat, usturoi granulat, mixtura de plante aromatice si se amesteca bine cu apa pentru omogenizare. Acest amestec se toarna peste viitorul sos. Crevetii se scot din staniol si se pun in tigaia in care se pregateste sosul. Se mai lasa 5-6 minute. Compozitia se toarna in functie de nr. portii, peste spaghete. Se orneaza cu frunze de busuioc sau de patrunjel cret.
Se servesc calde, cu un pahar de vin roze/alb alaturi - de preferinta sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu creveti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Paste si pizza
Se fierb spaghetele ( conform instructiunilor de pe ambalaj si gustul fiecaruia ) in apa cu sare.
Avocado
1 vot
2 comentarii
20 min
În weekend am încercat o rețetă nouă. Aveam poftă de creveți și, desigur, de paste.
0 voturi
1 comentariu
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
marius (Bucatar sef):
Este a treia oara cand am pregatit reteta de spaghete cu creveti. De fiecare data a iesit la fel. Nu am adaugat nimic in plus si nu am renuntat la nimic. Cred ca cele mai importante ingrediente sunt maslinele si vinul. In functie de vinul folosit si tipul de masline gustul este altul. Cele mai bune au fost cu vin roze si cu masline natur, cele in trei culori. Data viitoare o sa fac niste fotografii sugestive pentru a impresiona asistenta. Pofta buna !