autor:

dicarmencitta1957

» » Paste si pizza

Spaghete milaneze cu copanele

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 august 2009

Ingrediente
300 gr cascaval pentru ras., 3 copanele intregi., 100 gr sunca de Praga., 1 ceapa mica pentru tocat fin., 1 cutie Pomodore rosii cubulete in sos tomat., 1 cutie ciuperci intregi,pentru tocat., 1 lingura ulei de nuca., 2 linguri de smantana., 2 linguri de ulei de masline extravirgin., 1 punga spaghete Barilla(din cele mai mici)., 50 gr unt President., 3 cubulete mici de unt de pus pe copanele., sare de mare si piper roz proaspat macinat., cateva frunzulite de menta, pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Spalam bine copanelele si apoi le punem in forma de yenna si le bagam la cuptor, pentru 50 de minute.Dupa 30 de minute le scoatem si punem peste copanele vegeta(de la plafar pentru ca este fara sare)cate doua lingurite din cutia de rosii tocate cu sos de tomate,cate un cubulet de unt pe deasupra fiecarui copanel si turnam si o jumatate de ceasca de vin peste copanele,punem capacul si mai dam 20-25 de minute la cuptor.Separat punem intr-o craticioara apa la fiert pentru paste,cand a dat in clocot punem cele 50 gr de unt peste, amestecam ca sa se dizolve untul si apoi adaugam pastele pe care le vom tine cam 8-10 minute, amestecand in ele.Dupa 10 minute, punem capacul si le mai lasam 10 minute sa se umfle.Untul pus in apa respectiva vor da spaghetelor o savoare aparte.Dupa 10 minute vom lua pastele si le vom pune intr-o strecuratoare,peste care vom turna apa rece de la robinet si apoi le vom lasa la scurs.Cand sunt gata scurse pastele le vom pune intr-o forma de yenna si vom adauga pe deasupra uleiul de nuca,le vom amesteca.Acest ulei de nuca da o savoare extraordinar de buna, spaghetelor.Separat facem sosul pe care il vom pune peste spaghete astfel:taiem 100 gr sunca de Praga in cubulete mici,taiem ciupercile julien,ceapa tocata foarte fin sau data pe razatoarea mica si apoi stoarsa intr-un tifon,toate aceste ingrediente le vom pune intr-o tigaie de teflon cu 2 linguri de ulei extravirgin si le vom cali 2-3 minute.Dupa ce am facut sosul si ne pregatim sa-l punem pe spaghete, eu personal mai pun 2 linguri de smantana,ii da o savoare aparte.Peste acel sos milanez vom pune din abundenta si cascaval ras.Este o mancare foarte delicoasa, alaturi de copanele.La spaghetele milaneze cu copanele merge un vin alb demisec.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete milaneze cu copanele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatele cu pui si ciuperci

Tagliatele cu pui si ciuperci

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si ulei. In untul incins se calesc ciupercile taiate felii

2 voturi    2 comentarii
40 min
Paste si pizza
Pizza facuta in casa- Ramona 1

Pizza facuta in casa- Ramona 1

Se face un aluat dospit din ingredientele de mai sus, se intinde o foaie ce se pune intr-o tava unsa

23 voturi    7 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    Arata extraordinar, ca toate retetele dumneavoastra! felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Multumesc pentru comentariu draga Constanta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O bunatate!

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Azi vroiam sa fac spaghete...cu un sos simplu cu bulion. Dar m-ai convins. Fug la magazin sa iau ce imi mai trebuie :)

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Foarte bine arata.Am vazut ca folosesti sunca de la Matache Macelarul............si eu folosesc produsele de la Matache, sunt tare gustoase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Buuuuuuuuun!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Foarte gustos si rapid.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Usor si gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Ce bine arata...Mi s-a facut deja pofta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • 300 gr cascaval pentru ras.
  • 3 copanele intregi.
  • 100 gr sunca de Praga.
  • 1 ceapa mica pentru tocat fin.
  • 1 cutie Pomodore rosii cubulete in sos tomat.
  • 1 cutie ciuperci intregi,pentru tocat.
  • 1 lingura ulei de nuca.
  • 2 linguri de smantana.
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • 1 punga spaghete Barilla(din cele mai mici).
  • 50 gr unt President.
  • 3 cubulete mici de unt de pus pe copanele.
  • sare de mare si piper roz proaspat macinat.
  • cateva frunzulite de menta
  • pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Marian (Chef de cuisine)

Arata extraordinar, ca toate retetele dumneavoastra! felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Deliciu de spirale la cuptor