autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghetti alla Bolognese

Autor: Rodica Guerrieri (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 iulie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica Guerrieri (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 iulie 2005

Ingrediente
250g carne tocata de porc, , 250 g carne de vitel, , 1 kg spaghetti, , 6 cutii de rosii (pelati), , sare, , piper, , usturoi, , busuioc, , patrunjel, , ulei de masline 2 linguri, , parmezan, , 1 dl de vin alb.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

160 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi - rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.



Cind sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (spaghetti Barilla), pastele trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge, se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosii.



In momentul cind se serveste, se adauga din cratita o lingura mare de sos, iar pe deasupra se pune parmezanul dat deja inainte prin razatoare. Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofta buna! Atentie, tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla Bolognese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Macaroane cu carnati, smantana si cascaval

Macaroane cu carnati, smantana si cascaval

Punem intr-o oala apa la fiert cu sare si putin ulei,cand clocoteste pune macaroanele la fiert,intre

36 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghete cu piept de pui si ciuperci

Spaghete cu piept de pui si ciuperci

Se taie ciupercile bucatele si se pun la calit cu ulei.Peste se adauga ceapa taiata julien si pieptul

9 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    In sfarsit cineva care stie sa faca un sos pentru paste asa cum trebuie.Nu am inteles de ce ai pus o lingura de ulei la fiert pastele?Trebuie doar sare.Oricum felicitari.Si eu le pregatesc des....sunt o delicatesa.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

160 voturi

Ingrediente

  • 250g carne tocata de porc
  • 250 g carne de vitel
  • 1 kg spaghetti
  • 6 cutii de rosii (pelati)
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • busuioc
  • patrunjel
  • ulei de masline 2 linguri
  • parmezan
  • 1 dl de vin alb.

Raporteaza reteta

mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

In sfarsit cineva care stie sa faca un sos pentru paste asa cum trebuie.Nu am inteles de ce ai pus o lingura de ulei la fiert pastele?Trebuie doar sare.Oricum felicitari.Si eu le pregatesc des....sunt o delicatesa.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Piept de pui cu susan si taitei de orez Piept de pui cu susan si taitei de orez

1.Pieptul de pui spalat si zvantat, se taie fasii subtiri, apoi se marineaza cateva ore, la rece, cu cele doua linguri de sos de soia,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu foietaj Pizza cu foietaj

Scoatem foietajul din congelator și lăsăm să se dezghețe. După ce s a dezghetat, il întindem puțin. Amestecam ketchup

0 voturi    0 comentarii
35 min
Paste si pizza
Pizza cu branza de vaci