autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghetti alla carbonara

Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2006

Ingrediente
300 g spaghetti, 4-5 oua, 250-300 g kaizer taiat bucatele (sau sunca presata sau muschi file afumat sau pastrama), parmezan ras, 1-2 catei usturoi, optional o ceapa mica taiata marunt, ulei de masline, sare, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

107 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala mare, deoarece pastele au nevoie de multa apa de fierbere (altfel, se lipesc intre ele, se inmoaie si nu mai ies \"al dente\"! )
Intr-o tigaie de teflon calim ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei de masline, dupa care adaugam bucatelele de kaizer, sare, piper.
Separat batem ouale bine ca la omleta.
Cand apa clocoteste adaugam spaghetele intregi, le dispunem in evantai, si cum ele se inmoaie imediat, le impingem in oala sa fie complet acoperite de apa. Adaugam o lingura de sare in apa si lasam sa fiarba la foc mare, amestecand din cand in cand, ca pastele sa nu se prinda de fundul oalei.
Fierbem pastele \"al dente\". \"Al dente\" insemana ca pastele trebuie sa fie fierte, dar nu rasfierte, nu imbibate de apa, nu flescaite, dar nici crude, miezul sa nu fie fainos!
Putem sa ne ajutam si de timpul de fierbere scris pe ambalaj, dar din experienta mea, acela nu este niciodata timpul real: mai puneti vreo 2 minute in plus si este ok!
Strecuram pastele, le punem din nou in oala, adaugam sunculita, o mana de parmezan ras, amestecam, dupa care adaugam si ouale batute si continuam sa amestecam la foc mic 1-2 minute.
Atentie! La sfarsit, cand strecuram pastele, oprim intr-o cana apa de unde au fiert pastele. De obicei ouale \"usuca\" pastele, si este nevoie sa mai adugam aceasta apa pentru a face pastele mai gustoase!
Se servesc imediat cu parmezan presarat din belsug.

Buon appetito!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Uitați de toate rețetele de spaghete Carbonara care conțin smântână. Am văzut pe

7 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

107 voturi

Ingrediente

  • 300 g spaghetti
  • 4-5 oua
  • 250-300 g kaizer taiat bucatele (sau sunca presata sau muschi file afumat sau pastrama)
  • parmezan ras
  • 1-2 catei usturoi
  • optional o ceapa mica taiata marunt
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete cu rosii si busuioc