Spaghetti alla carbonara

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g spaghetti
  • 4-5 oua
  • 250-300 g kaizer taiat bucatele (sau sunca presata sau muschi file afumat sau pastrama)
  • parmezan ras
  • 1-2 catei usturoi
  • optional o ceapa mica taiata marunt
  • ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala mare, deoarece pastele au nevoie de multa apa de fierbere (altfel, se lipesc intre ele, se inmoaie si nu mai ies \"al dente\"! )

Intr-o tigaie de teflon calim ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei de masline, dupa care adaugam bucatelele de kaizer, sare, piper.

Separat batem ouale bine ca la omleta.

Cand apa clocoteste adaugam spaghetele intregi, le dispunem in evantai, si cum ele se inmoaie imediat, le impingem in oala sa fie complet acoperite de apa. Adaugam o lingura de sare in apa si lasam sa fiarba la foc mare, amestecand din cand in cand, ca pastele sa nu se prinda de fundul oalei.

Fierbem pastele \"al dente\". \"Al dente\" insemana ca pastele trebuie sa fie fierte, dar nu rasfierte, nu imbibate de apa, nu flescaite, dar nici crude, miezul sa nu fie fainos!

Putem sa ne ajutam si de timpul de fierbere scris pe ambalaj, dar din experienta mea, acela nu este niciodata timpul real: mai puneti vreo 2 minute in plus si este ok!

Strecuram pastele, le punem din nou in oala, adaugam sunculita, o mana de parmezan ras, amestecam, dupa care adaugam si ouale batute si continuam sa amestecam la foc mic 1-2 minute.

Atentie! La sfarsit, cand strecuram pastele, oprim intr-o cana apa de unde au fiert pastele. De obicei ouale \"usuca\" pastele, si este nevoie sa mai adugam aceasta apa pentru a face pastele mai gustoase!

Se servesc imediat cu parmezan presarat din belsug.

Buon appetito!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise