autor:

VALENTIN LITA

» » Paste si pizza

Spaghetti alla Carbonara

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 10 PORTII :, - spaghetti - 1., - bacon ( kaizer / sunca presata de porc) - 0.800 kg, - ulei de masline - 0.100 kg, - usturoi tocat marunt - 0.100 kg, - smantana lichida - 0.400 kg, - oregano - 0.0001 kg, - sare - 0.0010 kg, - galbenus de ou - 2 buc, - parmezan ras - 0.200 kg

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

78 voturi

Mod de preparare


Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt. a se evita lipirea lor ).

Sosul se prepara astfel : intr-o tigaie cu ulei de masline se caleste usturoiul, se adauga bacon-ul taiat julienne, se mai pune oregano, sare, se adauga smantana lichida ( in acel momemt dati focul mic ), iar atunci cand sosul capata consistenta omogena, puneti galbenusurile de ou si mai amestecati putin.

La servire puneti pastele intr-o farfurie adanca, deasupra puneti sosul fierbinte si de jur-imprejur presarati parmezan ras.

Optional puteti adauga in sos ciuperci proaspete taiate felii si putin vin alb sec ( pentru o aroma mai puternica ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla Carbonara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Uitați de toate rețetele de spaghete Carbonara care conțin smântână. Am văzut pe

7 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
clatite la felul intai

clatite la felul intai

Sbateti impreuna laptele cu ouale adaugati sarea ,faina si untul topit pana devine o compozitie omogena

15 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit carbonara dupa reteta ta, au iesit deosebit de bune. Am adaugat smantana si patrunjel, acestea dau un gust foarte bun pastelor, sunt mai cremoase, imi pare rau de comentariul postat de mine anterior, dar in reteta pe care mi-a dat-o un bucatar italian nu prevede smantana si patrunjel, iar smantana pe care o folosesc ei este o smantana mai lichida cu mai putin continut de grasimi! Deci repet, am testat reteta de nenumarate ori este foarte buna!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Am facut-o exact asa. A fost apreciata de toata lumea.

  • Fara foto

    LIVIA RUS (Chef de cuisine):

    Este grozava !

    • Fara foto

      LIVIA RUS (Chef de cuisine):

      Nu am adaugat nimic si au iesit super bune,dar cand fiul meu a repetat reteta ca sa ne faca o surpriza a folosit aceleasi ingrediente dar toate italiene si a iesit ceva super bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Enya Mayte Stepanov , 14 februarie 2014

    delicioasa!!!10

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

    reteta grozava, simpla si gustoasa. explicatiile scurte si clare sunt de mare ajutor. felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Mmmmmmm, ce mancare gustoasa!

    • Fara foto

      Ionel Ispas (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

      acum o prepar imi lasa gura apa

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

      Super reteta ta!***** Regretabil ca unele persoane stau sa faca" politie" culinara. Si eu am mancat la Kuala Lumpur pizza( la Pizza Hut) pe care erau presarate bucatele de ananas; a fost super delicioasa si o noutate; unele persoane nu au curajul sa incerce lucruri noi. Felicitari pentru imaginatie si inventivitate.

    • Fara foto

      mihaela , 27 mai 2010

      acum ma apuc si eu sa fac........mmmmmmmmmm. abia astept. mi-ati facut pofta

    • Fara foto

      nadia s. , 30 ianuarie 2010

      cred ca e o reteta delicioasa,am sa o incerc,sunt sigura ca nu voi fi dezamagita.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Cred ca sunt foarte gustoase, mie imi plac pastele gatite in orice fel.

    • Fara foto

      Nadia , 16 octombrie 2009

      Foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Delicioase...

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Scrie undeva ca trebuie sa gatim numai dupa retetele originale !!! Pornind de la o reteta de baza, fiecare are libertatea sa adauge sau sa elimine un ingredient, in functie de imaginatie, de ceea ce are in frigider, si nu in ultimul rand in functie de sanatate. Ne dam seama dupa numarul retetelor , de cat de inventiv este omul. Culmea ironiei este ca am fost invitata la un restaurant dun bucuresti cu specific italienesc, si am servit varianta de Spaghete pe care a prezentat-o Valentin. Patronul este prietenul nostru, este italian, si este si bucatar in acelasi timp. El mi-a aratat ce fel de smantana trebuie sa folosesc pt aceasta reteta. Vreau sa inteleaga acei Bucatari care nu stiu sa faca decat strict ceea ce au invatat, cu reteta in fata , ca acest site nu este pentru profesionisti !!! Aici fiecare prezinta un preparat asa cum il face el. Aici nu suntem la concurs, in fata unui juriu. In concluzie, nimeni nu are dreptul sa critice pe nimeni !!! Nimeni nu are dreptul sa acuze de neprofesionalism, doar pentru ca nu respecta o reteta din carte !!! Putem eventual sa ne dam o parere, sau sa scriem cum facem noi. Eu am fost acuzata de "incultura foarte vasta" pentru ca am postat o reteta de salata de vinete fara ceapa si usturoi, si la timpul de preparare am luat in consideratie si timpul de coacere si scurgere a vinetelor.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      E tare gustoasa. Felicitari!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Delicioase...

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Sunt super !!! Si eu folosesc aceiasi reteta !!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Cred ca sunt un deliciu,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Bune idei! Arata f. bine Spaghetele!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Orice gospodina are dreptul sa vina cu o idee. Felicitari!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Atunci cand gatim e nevoie doar de imaginatie. Reteta originala e doar un ghid. Foarte bune ideile si sunt sigura ca reteta e gustoasa.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      De unde scoateti aceste retete, nu exista patrunjel si smantana in reteta originala!!!

    • Fara foto

      ioana , 29 martie 2009

      Te rog nu destruge reteta original italieanesca.

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Sper sa placa familiei,doar ei dau nota,nu?

    • Fara foto

      Andry , 05 martie 2009

      Sper sa-mi iasa... abia astept!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

      La sos se poate adauga si o lingurita de mustar cu hrean.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

78 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - spaghetti - 1.
  • - bacon ( kaizer / sunca presata de porc) - 0.800 kg
  • - ulei de masline - 0.100 kg
  • - usturoi tocat marunt - 0.100 kg
  • - smantana lichida - 0.400 kg
  • - oregano - 0.0001 kg
  • - sare - 0.0010 kg
  • - galbenus de ou - 2 buc
  • - parmezan ras - 0.200 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

Marian (Chef de cuisine)

reteta grozava, simpla si gustoasa. explicatiile scurte si clare sunt de mare ajutor. felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone