Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 dovlecei (800 g), , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper, , 500 g spaghete, , 2 cepe, , 2 tulpini de telina, , 10 masline verzi fara samburi, , 1 lingurita capere,, 4 fileuri de sardele (din conserva), , 4 linguri vin alb, , 600 g rosii fierte trecute prin sita (pulpa de rosii), , 1 varf de cutit zahar, , 1 legatura patrunjel verde, , 50 g parmezan.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie cubulete. Se prajesc intr-o lingura de ulei incins, se sareaza, se pipereaza si se pun deoparte. Intre timp, se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Ceapa curatata se toaca marunt, la fel si caperele si sardelele, iar telina si maslinele se taie felii subtiri. Se calesc ceapa si telina in uleiul ramas, se adauga maslinele, caperele si sardelele, se lasa cateva minute sa se patrunda si se sting cu vinul alb. Se incorporeaza rosiile si dovleceii, se lasa sa fiarba circa 8 minute si se gusta de sare, piper si zahar. Se amesteca spaghetele cu sosul, se presara peste ele patrunjelul tocat si parmezanul ras si se servesc fierbinti.