autor:

alin

» » Paste si pizza

Spaghetti con vongole

Autor: alin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Ingrediente
1 gr usturoi, 2 gr patrunjel, 100 gr spaghetti, 2 gr peperonncino, 3 gr sare de mare, 150 gr vongole(scoici), 10 ml ulei de masline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele,conform instructiunilor de pe ambalaj. Scoicile se spala bine in apa rece, dupa care se trag in tigaie in ulei de masline si usturoi. Se adauga putina apa de la fiertura de paste si se lasa sa fiarba cam 4 min. Se asezoneaza cu sare de mare si peperonncino. Pastele se scurg si se introduc imediat in tigaie amestecand incet, incet. Se lasa sa se odihneasca amestecul,pentru ca fiecare sa-si traga aromele unul de la altul, se presara patrunjel proaspat la final. Se servesc calde,optional cu parmezan,dupa gust!

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti con vongole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu chiftele si sos

Paste cu chiftele si sos

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Macaroane simple

Macaroane simple

- Se pun macaroane la fiert in apa ce fierbe, care am sarat-o un pic si am pus 2 linguri de ulei

15 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 09 iunie 2014

    Abia astept sa incerc preparatul! :)

  • Fara foto

    Alex Baitu , 08 februarie 2014

    problema e cu nisipul din scoici. e foarte foarte greu de eliminat si pot ruina reteta foarte usor. recomand in loc de apa de la paste sa se adauge un pahar de vin alb sec sau demisec.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Ce bine arata!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      O delicatesa!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 gr usturoi
  • 2 gr patrunjel
  • 100 gr spaghetti
  • 2 gr peperonncino
  • 3 gr sare de mare
  • 150 gr vongole(scoici)
  • 10 ml ulei de masline extravirgin

Raporteaza reteta

Retete
de alin
Salata decor

Salata decor

-Se toaca marunt varza alba,varza rosie,se asezoneaza cu sare,piper.Se adauga uleiul de masline,otet

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate de legume
Aperitiv mixt

Aperitiv mixt

Se taie sunculita si pastrama la aproximativ 0,5 cm grosime,iar cascavalul ,pe lung,fidelute.Se taie

3 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata de pui

Salata de pui

Salata verde,castravetii,rosiile si ceapa taiate jouliene,asezonate cu uleiul de masline,sare si

9 voturi    1 comentariu
15 min
Salate cu carne

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Abia astept sa incerc preparatul! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Pizza vegetariana