autor:

alin

» » Paste si pizza

Spaghetti con vongole

Autor: alin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Ingrediente
1 gr usturoi, 2 gr patrunjel, 100 gr spaghetti, 2 gr peperonncino, 3 gr sare de mare, 150 gr vongole(scoici), 10 ml ulei de masline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele,conform instructiunilor de pe ambalaj. Scoicile se spala bine in apa rece, dupa care se trag in tigaie in ulei de masline si usturoi. Se adauga putina apa de la fiertura de paste si se lasa sa fiarba cam 4 min. Se asezoneaza cu sare de mare si peperonncino. Pastele se scurg si se introduc imediat in tigaie amestecand incet, incet. Se lasa sa se odihneasca amestecul,pentru ca fiecare sa-si traga aromele unul de la altul, se presara patrunjel proaspat la final. Se servesc calde,optional cu parmezan,dupa gust!

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti con vongole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Se fierb spaghetele dupa care separat se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata, dupa ce sunt bine

10 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza
Gnocchi Mare e Monti

Gnocchi Mare e Monti

Se fierb gnocchi in apa cu sare si ulei de masline.Intro tigaie faina de teflon,pui ulei de masline

4 voturi    4 comentarii
35 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 09 iunie 2014

    Abia astept sa incerc preparatul! :)

  • Fara foto

    Alex Baitu , 08 februarie 2014

    problema e cu nisipul din scoici. e foarte foarte greu de eliminat si pot ruina reteta foarte usor. recomand in loc de apa de la paste sa se adauge un pahar de vin alb sec sau demisec.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Ce bine arata!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      O delicatesa!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 gr usturoi
  • 2 gr patrunjel
  • 100 gr spaghetti
  • 2 gr peperonncino
  • 3 gr sare de mare
  • 150 gr vongole(scoici)
  • 10 ml ulei de masline extravirgin

Raporteaza reteta

Retete
de alin
Salata decor

Salata decor

-Se toaca marunt varza alba,varza rosie,se asezoneaza cu sare,piper.Se adauga uleiul de masline,otet

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate de legume
Aperitiv mixt

Aperitiv mixt

Se taie sunculita si pastrama la aproximativ 0,5 cm grosime,iar cascavalul ,pe lung,fidelute.Se taie

3 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata de pui

Salata de pui

Salata verde,castravetii,rosiile si ceapa taiate jouliene,asezonate cu uleiul de masline,sare si

9 voturi    1 comentariu
15 min
Salate cu carne

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Abia astept sa incerc preparatul! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu legume la cuptor