autor:

alin

» » Paste si pizza

Spaghetti con vongole

Autor: alin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Ingrediente
1 gr usturoi, 2 gr patrunjel, 100 gr spaghetti, 2 gr peperonncino, 3 gr sare de mare, 150 gr vongole(scoici), 10 ml ulei de masline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele,conform instructiunilor de pe ambalaj. Scoicile se spala bine in apa rece, dupa care se trag in tigaie in ulei de masline si usturoi. Se adauga putina apa de la fiertura de paste si se lasa sa fiarba cam 4 min. Se asezoneaza cu sare de mare si peperonncino. Pastele se scurg si se introduc imediat in tigaie amestecand incet, incet. Se lasa sa se odihneasca amestecul,pentru ca fiecare sa-si traga aromele unul de la altul, se presara patrunjel proaspat la final. Se servesc calde,optional cu parmezan,dupa gust!

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti con vongole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 3-4 linguri faina si putina apa calda si se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
Paste cu somon afumat

Paste cu somon afumat

Pastele se fierb al dente in apa cu sare.Somonul il taiem(nu prea marunt),ceapa o tocam si o punem

5 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 09 iunie 2014

    Abia astept sa incerc preparatul! :)

  • Fara foto

    Alex Baitu , 08 februarie 2014

    problema e cu nisipul din scoici. e foarte foarte greu de eliminat si pot ruina reteta foarte usor. recomand in loc de apa de la paste sa se adauge un pahar de vin alb sec sau demisec.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Ce bine arata!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      O delicatesa!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 gr usturoi
  • 2 gr patrunjel
  • 100 gr spaghetti
  • 2 gr peperonncino
  • 3 gr sare de mare
  • 150 gr vongole(scoici)
  • 10 ml ulei de masline extravirgin

Raporteaza reteta

Retete
de alin
Salata decor

Salata decor

-Se toaca marunt varza alba,varza rosie,se asezoneaza cu sare,piper.Se adauga uleiul de masline,otet

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate de legume
Aperitiv mixt

Aperitiv mixt

Se taie sunculita si pastrama la aproximativ 0,5 cm grosime,iar cascavalul ,pe lung,fidelute.Se taie

3 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata de pui

Salata de pui

Salata verde,castravetii,rosiile si ceapa taiate jouliene,asezonate cu uleiul de masline,sare si

9 voturi    1 comentariu
15 min
Salate cu carne

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Abia astept sa incerc preparatul! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghetti cu sos si chiftelute Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pizza Calzone