autor:

alin

» » Paste si pizza

Spaghetti con vongole

Autor: alin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Ingrediente
1 gr usturoi, 2 gr patrunjel, 100 gr spaghetti, 2 gr peperonncino, 3 gr sare de mare, 150 gr vongole(scoici), 10 ml ulei de masline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele,conform instructiunilor de pe ambalaj. Scoicile se spala bine in apa rece, dupa care se trag in tigaie in ulei de masline si usturoi. Se adauga putina apa de la fiertura de paste si se lasa sa fiarba cam 4 min. Se asezoneaza cu sare de mare si peperonncino. Pastele se scurg si se introduc imediat in tigaie amestecand incet, incet. Se lasa sa se odihneasca amestecul,pentru ca fiecare sa-si traga aromele unul de la altul, se presara patrunjel proaspat la final. Se servesc calde,optional cu parmezan,dupa gust!

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti con vongole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

1.Se cerne faina intr-un castronel ,se face o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 09 iunie 2014

    Abia astept sa incerc preparatul! :)

  • Fara foto

    Alex Baitu , 08 februarie 2014

    problema e cu nisipul din scoici. e foarte foarte greu de eliminat si pot ruina reteta foarte usor. recomand in loc de apa de la paste sa se adauge un pahar de vin alb sec sau demisec.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Ce bine arata!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      O delicatesa!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 gr usturoi
  • 2 gr patrunjel
  • 100 gr spaghetti
  • 2 gr peperonncino
  • 3 gr sare de mare
  • 150 gr vongole(scoici)
  • 10 ml ulei de masline extravirgin

Raporteaza reteta

Retete
de alin
Salata decor

Salata decor

-Se toaca marunt varza alba,varza rosie,se asezoneaza cu sare,piper.Se adauga uleiul de masline,otet

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate de legume
Aperitiv mixt

Aperitiv mixt

Se taie sunculita si pastrama la aproximativ 0,5 cm grosime,iar cascavalul ,pe lung,fidelute.Se taie

3 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata de pui

Salata de pui

Salata verde,castravetii,rosiile si ceapa taiate jouliene,asezonate cu uleiul de masline,sare si

9 voturi    1 comentariu
15 min
Salate cu carne

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Abia astept sa incerc preparatul! :)

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
pizza