autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghetti puttanesca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g pulpa de rosii (din conserva), , 1-2 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 2 ardei iuti rosii tocati marunt, , 1/2 ceasca apa, , 12 masline verzi ori negre, , fara samburi, taiate feliute, , 8 fileuri de sardele taiate bucati, , 2 lingurite capere taiate marunt, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , 1 lingura busuioc proaspat tocat, , 350 g spaghete, , parmezan sau cascaval ras, , dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se toaca marunt pulpa de rosii.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se dunstuiesc usturoiul si ardeiul iute circa 1 minut, la foc potrivit, dupa care se adauga rosiile si apa. Se da focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, pana ce se inmoaie bine rosiile (eventual, se mai adauga putina apa).
Se pun in tigaie si maslinele, sardelele, caperele, patrunjelul verde si busuiocul si se fierb incet, inca 3 minute.
Se fierb spaghetele al dente intr-o cratita cu apa multa, se scurg, se rastoarna inapoi in cratita, se toarna peste ele sosul si se amesteca bine pe foc slab. Spaghetele puttanesca se servesc presarate cu parmezan sau cascaval ras dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti puttanesca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Am calit in putin din uleiul de la ansoa usturoiul. Cand usturoiul si-a lasat aroma in ulei si aproape

3 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Gnocchi cu pui şi sos pesto

Gnocchi cu pui şi sos pesto

Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul,

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g pulpa de rosii (din conserva)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 ardei iuti rosii tocati marunt
  • 1/2 ceasca apa
  • 12 masline verzi ori negre
  • fara samburi
  • taiate feliute
  • 8 fileuri de sardele taiate bucati
  • 2 lingurite capere taiate marunt
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 350 g spaghete
  • parmezan sau cascaval ras
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza