Spanac cu ochiuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Spanac cu ochiuri

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • 1 cub concentrat legume, pui sau vita
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1-2 lingurite zahar
  • optional unt cat o nuca
  • 6 linguri ulei
  • 20 ml ulei pentru prajit ouale
  • sare, piper

Mod de preparare

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa cu putina sare. Se lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se toaca marunt. Cine vrea il poate mixa.

Intr-o craticioara puneti la fiert laptele cu concentratul si zahar. In alta cratita puneti uleiul, faina, amestecati bine cu telul para si puneti-o pe foc. Dupa 15 secunde turnati laptele clocotit, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti puitn lapte rece sau apa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Adaugati apoi spanacul tocat, untul, usturoiul tocat marunt si dregeti gustul de sare, piper.

Prajiti ouale ochiuri, doua cate doua, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.

Puneti pe farfurii spanacul cu cate 2 oua deasupra. Puteti sparge putin galbenusul, ca sa scurga frumos peste spanac.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise