autor:

Sidy

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2015

Ingrediente
1 kg spanac, 1 legatura mare usturoi verde, 300 g cartofi noi, 70 g prosciutto crudo, 4 oua, 500 ml lapte, 30 g cascaval, 2 linguri ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i drumul în apă care fierbe şi lăsaţi să fiarbă 3-5 minute, în funcţie de cantitatea de apă şi respectiv de spanac.
Dupa ce este fiert il scoateti cu o spumiera si il lasati sa se raceasca putin, apoi il tocam, nu prea marunt.
Cartofii ii punem la fiert in coaja.Dupa ce sunt gata, il trecem sub un jet de apa rece , apoi ii curatam.
Intre timp curatam usturoiul verde si il tocam marunt , il punem intr-un vas si il sotam in putin ulei.Adaugam spanacul tocat si ii mai dam un clocot cu laptele.Asezonam .
Cartofii fierti ii taiem rondele de 5 mm si ii punem pe fundul vasului in care vom da spanacul la cuptor.
Peste rondelele de cartofi rasturnam spanacul cu laptele si cu ajutorul unei linguri, facem patru cuiburi in care spargem cate un ou .Deasupra spanacului asezam feliutele de sunculita si radem apoi cascavalul.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il tinem pina ouale prind crusta si prosciutto se rumeneste putin.
Servin spanacul impreuna cu cartofii dedesubt si cate un ou ochi. Cine doreste poate adauga si cate o lingurita cu smantana.
Pentru cei ce adora spanacul ....pe linga cantitatea mare de fier contine cantitatii mari de vitamina C, E, acid folic, zinc, magneziu si potasiu.Asa ca va doresc o pofta mare cu multa sanatate !
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Se curata fasolea, se spala bine si se pune la muiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci champignon al dente

Ciuperci champignon al dente

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2015

    Se poate face si cu spanac congelat...

  • SaltnSasha

    SaltnSasha (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

    Abia astept sa apara spanacul in gradina!

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1 legatura mare usturoi verde
  • 300 g cartofi noi
  • 70 g prosciutto crudo
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 30 g cascaval
  • 2 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Se poate face si cu spanac congelat...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Salata rapida cu oua