Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1 legatura mare usturoi verde
  • 300 g cartofi noi
  • 70 g prosciutto crudo
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 30 g cascaval
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i drumul în apă care fierbe şi lăsaţi să fiarbă 3-5 minute, în funcţie de cantitatea de apă şi respectiv de spanac.

Dupa ce este fiert il scoateti cu o spumiera si il lasati sa se raceasca putin, apoi il tocam, nu prea marunt.

Cartofii ii punem la fiert in coaja.Dupa ce sunt gata, il trecem sub un jet de apa rece , apoi ii curatam.

Intre timp curatam usturoiul verde si il tocam marunt , il punem intr-un vas si il sotam in putin ulei.Adaugam spanacul tocat si ii mai dam un clocot cu laptele.Asezonam .

Cartofii fierti ii taiem rondele de 5 mm si ii punem pe fundul vasului in care vom da spanacul la cuptor.

Peste rondelele de cartofi rasturnam spanacul cu laptele si cu ajutorul unei linguri, facem patru cuiburi in care spargem cate un ou .Deasupra spanacului asezam feliutele de sunculita si radem apoi cascavalul.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il tinem pina ouale prind crusta si prosciutto se rumeneste putin.

Servin spanacul impreuna cu cartofii dedesubt si cate un ou ochi. Cine doreste poate adauga si cate o lingurita cu smantana.

Pentru cei ce adora spanacul ....pe linga cantitatea mare de fier contine cantitatii mari de vitamina C, E, acid folic, zinc, magneziu si potasiu.Asa ca va doresc o pofta mare cu multa sanatate !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise