autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Sponge cake cu crema de lămaie

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
3 ouă, 100 gr zahar, 3 linguri ulei, esență de lămaie, 200 gr făina si un praf de copt, pt. crema: 1l lapte, 400 gr amidon din porumb, 200 gr zahăr, un pachet de unt, esență de lămaie, zeama și coaja de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Un tort foarte fin și delicat pe care in fac foarte repede și ai mei sunt incintați ori de cite ori il avem ca desert.
Să prajiturim....pentru blat , mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C să aibă timp sa se infierbinte. Mixam ouale cu zaharul foarte bine pină se deschid la culoare si iși dubleaza volumul, adaugăm uleiul si esenta si apoi făina cu praful de copt, cernute in prealabil.Tapetăm o forma de tort si punem compoziția. Se coace aprox 30 min la 180”C.
Cit timp se coace blatul vom face crema. Punem la foc mic 800 ml lapte si restul il amestecam cu zaharul si amidonul și cind laptele de pe foc e aproape sa fiarba punem compozitia de amidon si mixam foarte repede cu un tel manual pina se ingroașă. Dăm deoparte si adaugam esentele si untul amestecam pina se incorporeaza tot și acoperim cu folie și lăsăm la rece. Cind blatul si crema sunt reci, ornăm tortul după bunul plac.
Pofta buna și spor la prajiturit...:*
Daca ti-a placut reteta noastra "Sponge cake cu crema de lămaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu bezea si capsuni

Tort cu bezea si capsuni

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pentru blat am separat oualele.Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • esență de lămaie
  • 200 gr făina si un praf de copt
  • pt. crema: 1l lapte
  • 400 gr amidon din porumb
  • 200 gr zahăr
  • un pachet de unt
  • esență de lămaie
  • zeama și coaja de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Catifea rosie cu capsuni