Un tort foarte fin și delicat pe care in fac foarte repede și ai mei sunt incintați ori de cite ori il avem ca desert.
Să prajiturim....pentru blat , mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C să aibă timp sa se infierbinte. Mixam ouale cu zaharul foarte bine pină se deschid la culoare si iși dubleaza volumul, adaugăm uleiul si esenta si apoi făina cu praful de copt, cernute in prealabil.Tapetăm o forma de tort si punem compoziția. Se coace aprox 30 min la 180”C.
Cit timp se coace blatul vom face crema. Punem la foc mic 800 ml lapte si restul il amestecam cu zaharul si amidonul și cind laptele de pe foc e aproape sa fiarba punem compozitia de amidon si mixam foarte repede cu un tel manual pina se ingroașă. Dăm deoparte si adaugam esentele si untul amestecam pina se incorporeaza tot și acoperim cu folie și lăsăm la rece. Cind blatul si crema sunt reci, ornăm tortul după bunul plac.
Pofta buna și spor la prajiturit...:*
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii