autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Sponge cake cu crema de lămaie

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
3 ouă, 100 gr zahar, 3 linguri ulei, esență de lămaie, 200 gr făina si un praf de copt, pt. crema: 1l lapte, 400 gr amidon din porumb, 200 gr zahăr, un pachet de unt, esență de lămaie, zeama și coaja de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Un tort foarte fin și delicat pe care in fac foarte repede și ai mei sunt incintați ori de cite ori il avem ca desert.
Să prajiturim....pentru blat , mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C să aibă timp sa se infierbinte. Mixam ouale cu zaharul foarte bine pină se deschid la culoare si iși dubleaza volumul, adaugăm uleiul si esenta si apoi făina cu praful de copt, cernute in prealabil.Tapetăm o forma de tort si punem compoziția. Se coace aprox 30 min la 180”C.
Cit timp se coace blatul vom face crema. Punem la foc mic 800 ml lapte si restul il amestecam cu zaharul si amidonul și cind laptele de pe foc e aproape sa fiarba punem compozitia de amidon si mixam foarte repede cu un tel manual pina se ingroașă. Dăm deoparte si adaugam esentele si untul amestecam pina se incorporeaza tot și acoperim cu folie și lăsăm la rece. Cind blatul si crema sunt reci, ornăm tortul după bunul plac.
Pofta buna și spor la prajiturit...:*
Daca ti-a placut reteta noastra "Sponge cake cu crema de lămaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu nuci

Tort cu nuci

Blatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de

46 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • esență de lămaie
  • 200 gr făina si un praf de copt
  • pt. crema: 1l lapte
  • 400 gr amidon din porumb
  • 200 gr zahăr
  • un pachet de unt
  • esență de lămaie
  • zeama și coaja de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cupola cu frisca