Se face rapid un aluat uniform din faina,zahar,coaja de portocala rasa,galbenusuri si unt.Se inveleste in folie si se lasa la rece cca.60min.
Se incalzeste cuptorul la 200C.Se intinde aluatul la o grosime de 0,3mm. si se stanteaza stelutele.La jumatate din ele de decupeaza un cerc mic in mijloc.Se suprapun stelutele peste cele intregi si se aseaza pe o tava unsa sau tapetata cu hartie cerata.
Se umplu stelutele cu cate o jumatate de lingurita gem de caise si se introduc la cuptor.Se coc in jur de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.
Se pot folosi si alte forme,depinde de imaginatia fiecaruia(inimioare,flori etc)
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii