Stelute cu gem de caise

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Stelute cu gem de caise

Ingrediente

  • Pentru cca. 25 de bucati
  • 250g faina
  • 70g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 2 galbenusuri
  • 125g unt
  • 50g gem de caise(capsuni,coacaze, dupa preferinte)
  • 50g zahar praf

Mod de preparare

Se face rapid un aluat uniform din faina,zahar,coaja de portocala rasa,galbenusuri si unt.Se inveleste in folie si se lasa la rece cca.60min.

Se incalzeste cuptorul la 200C.Se intinde aluatul la o grosime de 0,3mm. si se stanteaza stelutele.La jumatate din ele de decupeaza un cerc mic in mijloc.Se suprapun stelutele peste cele intregi si se aseaza pe o tava unsa sau tapetata cu hartie cerata.

Se umplu stelutele cu cate o jumatate de lingurita gem de caise si se introduc la cuptor.Se coc in jur de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.

Se pot folosi si alte forme,depinde de imaginatia fiecaruia(inimioare,flori etc)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de must

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must
Pasta de ardei kapia si gogosari

Pasta de ardei kapia si gogosari

Reteta de pasta de ardei kapia si gogosari. Cum se prepara pasta de ardei kapia si gogosari reteta fara conservanti.

Pasta de ardei kapia si gogosari
Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Reteta de gogosi rasucite. Cum prepari acasa reteta de gogosi rasucite.

Gogosi rasucite
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor