autor:

Luana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Stelute cu gem de caise

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru cca. 25 de bucati, , 250g faina, 70g zahar, 1 lingurita coaja de portocala, 2 galbenusuri, 125g unt, 50g gem de caise(capsuni,coacaze, dupa preferinte), 50g zahar praf

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se face rapid un aluat uniform din faina,zahar,coaja de portocala rasa,galbenusuri si unt.Se inveleste in folie si se lasa la rece cca.60min.
Se incalzeste cuptorul la 200C.Se intinde aluatul la o grosime de 0,3mm. si se stanteaza stelutele.La jumatate din ele de decupeaza un cerc mic in mijloc.Se suprapun stelutele peste cele intregi si se aseaza pe o tava unsa sau tapetata cu hartie cerata.
Se umplu stelutele cu cate o jumatate de lingurita gem de caise si se introduc la cuptor.Se coc in jur de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.

Se pot folosi si alte forme,depinde de imaginatia fiecaruia(inimioare,flori etc)

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu spuma de zahar ars

Prajitura cu spuma de zahar ars

Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar

44 voturi    30 comentarii
2h
Prajituri
Tarta cu fructe de vara

Tarta cu fructe de vara

In primul rand se face coca pentru blatul de tarta astfel: 200 gr unt lasat la temperatura camerei

23 voturi    12 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta numai ca eu le-am scos cu alte forme dar reteta a iesit bine cred ca trebuie sa stea in cuptor 10-12 minute caci se rumenesc.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lav Raviana Raw , 01 octombrie 2014

    fara praf de copt sau amoniac?

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    Draga mea kok miori,floricelele tale au iesit minunat.Le-ai dat o forma ideala pentru primavara care bate la usa.Sper ca v-au placut.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Prima oara cind le-am facut n-am avut cu ce scoate forme de asta le-am facut inca o data si am gasit si forme deosebite insa eu le-am lipit doua doua chiar daca nu au aceiasi marime cu gem acrisor si va trimit si poze.

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Sunt foarte fragede(sfaramicioase)si au un succes extraordinar atat la cei mari cat si la cei mici.Eu am sperat sa ramana pe Craciun si acum ma vad nevoita sa fac altele- au disparut (desi erau bine ascunse)ha ha. Sarbatori fericite tuturor

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      salvata si de mine , o voi face acum de craciun

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Foarte reusite stelutele am luat reteta si voi incerca,

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

      ce bunatate...salvata!:) Bravo!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru cca. 25 de bucati
  • 250g faina
  • 70g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 2 galbenusuri
  • 125g unt
  • 50g gem de caise(capsuni,coacaze
  • dupa preferinte)
  • 50g zahar praf

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

12 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Luana (Chef de cuisine)

Draga mea kok miori,floricelele tale au iesit minunat.Le-ai dat o forma ideala pentru primavara care bate la usa.Sper ca v-au placut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu arahide caramelizate