autor:

Anca Rm

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de Craciun

Stollen

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 02 februarie 2016

Ingrediente
-700-800 gr faina, -50 gr zahar, -1 lingurita sare, -240 ml lapte caldut, -1 lingurita nucsoara, -200 gr unt, -2 pliculete drojdie uscata, -3 oua batute, -coaja razuita de la o lamaie si o portocala, -2 linguri dulceata portocala, -Fructe uscate :, -50 gr merisoare, -100 gr stafide negre, -100 gr stafide aurii, -50 gr afine confiate, -100 gr caise, -200 gr nuci taiate grosier, -100 gr migdale taiate, Extra:, -unt, -Zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Untul il topim si il lasam sa se raceasca .
Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.
Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea .
Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia
Framantam aluatul si lasam la dospit ,in loc caldut cam 2 ore.
Dupa acest timp, aluatul trebuie sa fie dospit.
Din acest aluat mie mi-au iesit 3 cozonaci , asa ca dupa ce aluatul a dospit l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3 .
Inindem prima parte cu un sucitor , nu foarte subtire si punem pe mijloc un sul de martipan .
Eu am luat martipanul din ambalaj si l-am taiat in jumate pe lungime,astfel incat sa-mi ajunga pe toata lungimea aluatului.
Rulam aluatul si punem in tava.
Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Acoperim cu prosop curat sau folie alimentara si lasam sa se odihneasca 1-2 ore .
Coacem in cuptorul incins pana cand sunt rumeniti frumos .
Cat inca sunt calzi ii ungem cu unt solid si ii dam prin zahar pudra din abundenta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Stollen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chec cu banane si ciocolata

Chec cu banane si ciocolata

 Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală

0 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de Craciun
Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci

Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci

Taie nucile, dar nu le mărunți prea tare (1), fiindcă vei dori să le simți textura în

1 vot    0 comentarii
35 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -700-800 gr faina
  • -50 gr zahar
  • -1 lingurita sare
  • -240 ml lapte caldut
  • -1 lingurita nucsoara
  • -200 gr unt
  • -2 pliculete drojdie uscata
  • -3 oua batute
  • -coaja razuita de la o lamaie si o portocala
  • -2 linguri dulceata portocala
  • -Fructe uscate :
  • -50 gr merisoare
  • -100 gr stafide negre
  • -100 gr stafide aurii
  • -50 gr afine confiate
  • -100 gr caise
  • -200 gr nuci taiate grosier
  • -100 gr migdale taiate
  • Extra:
  • -unt
  • -Zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure