autor:

Anca Rm

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de Craciun

Stollen

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 02 februarie 2016

Ingrediente
-700-800 gr faina, -50 gr zahar, -1 lingurita sare, -240 ml lapte caldut, -1 lingurita nucsoara, -200 gr unt, -2 pliculete drojdie uscata, -3 oua batute, -coaja razuita de la o lamaie si o portocala, -2 linguri dulceata portocala, -Fructe uscate :, -50 gr merisoare, -100 gr stafide negre, -100 gr stafide aurii, -50 gr afine confiate, -100 gr caise, -200 gr nuci taiate grosier, -100 gr migdale taiate, Extra:, -unt, -Zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Untul il topim si il lasam sa se raceasca .
Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.
Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea .
Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia
Framantam aluatul si lasam la dospit ,in loc caldut cam 2 ore.
Dupa acest timp, aluatul trebuie sa fie dospit.
Din acest aluat mie mi-au iesit 3 cozonaci , asa ca dupa ce aluatul a dospit l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3 .
Inindem prima parte cu un sucitor , nu foarte subtire si punem pe mijloc un sul de martipan .
Eu am luat martipanul din ambalaj si l-am taiat in jumate pe lungime,astfel incat sa-mi ajunga pe toata lungimea aluatului.
Rulam aluatul si punem in tava.
Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Acoperim cu prosop curat sau folie alimentara si lasam sa se odihneasca 1-2 ore .
Coacem in cuptorul incins pana cand sunt rumeniti frumos .
Cat inca sunt calzi ii ungem cu unt solid si ii dam prin zahar pudra din abundenta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Stollen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Video: Sarmale in foi de varza - reteta transmisa din generatie in generatie

Video: Sarmale in foi de varza - reteta transmisa din generatie in generatie

Pentru ca este un preparat complex, s-ar putea sa va ajute si reteta filmata pe o gasiti la acest

1 vot    0 comentarii
8h
Retete de Craciun
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -700-800 gr faina
  • -50 gr zahar
  • -1 lingurita sare
  • -240 ml lapte caldut
  • -1 lingurita nucsoara
  • -200 gr unt
  • -2 pliculete drojdie uscata
  • -3 oua batute
  • -coaja razuita de la o lamaie si o portocala
  • -2 linguri dulceata portocala
  • -Fructe uscate :
  • -50 gr merisoare
  • -100 gr stafide negre
  • -100 gr stafide aurii
  • -50 gr afine confiate
  • -100 gr caise
  • -200 gr nuci taiate grosier
  • -100 gr migdale taiate
  • Extra:
  • -unt
  • -Zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Camembert in grilaj crocant