Stollen

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Stollen

Ingrediente

  • -700-800 gr faina
  • -50 gr zahar
  • -1 lingurita sare
  • -240 ml lapte caldut
  • -1 lingurita nucsoara
  • -200 gr unt
  • -2 pliculete drojdie uscata
  • -3 oua batute
  • -coaja razuita de la o lamaie si o portocala
  • -2 linguri dulceata portocala
  • -Fructe uscate :
  • -50 gr merisoare
  • -100 gr stafide negre
  • -100 gr stafide aurii
  • -50 gr afine confiate
  • -100 gr caise
  • -200 gr nuci taiate grosier
  • -100 gr migdale taiate
  • Extra:
  • -unt
  • -Zahar pudra

Mod de preparare

Untul il topim si il lasam sa se raceasca .

Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.

Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea .

Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia

Framantam aluatul si lasam la dospit ,in loc caldut cam 2 ore.

Dupa acest timp, aluatul trebuie sa fie dospit.

Din acest aluat mie mi-au iesit 3 cozonaci , asa ca dupa ce aluatul a dospit l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3 .

Inindem prima parte cu un sucitor , nu foarte subtire si punem pe mijloc un sul de martipan .

Eu am luat martipanul din ambalaj si l-am taiat in jumate pe lungime,astfel incat sa-mi ajunga pe toata lungimea aluatului.

Rulam aluatul si punem in tava.

Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.

Acoperim cu prosop curat sau folie alimentara si lasam sa se odihneasca 1-2 ore .

Coacem in cuptorul incins pana cand sunt rumeniti frumos .

Cat inca sunt calzi ii ungem cu unt solid si ii dam prin zahar pudra din abundenta .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise