autor:

Laura_Nechita

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Strudel cu mar si nuca

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Ingrediente
pentru foietaj, 400 gr faina, 200 gr unt gras, 4 linguri ulei masline, 1 praf sare, 1 pahar apa rece, pt umplutura, 1 kg mere, cateva linguri zahar (in functie de cat de dulci sunt merele si de gustul personal ), 1 cub unt, scortisoara macinata, nuca tocata, zahar pudra, 1 ou pt uns

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic.
Untul moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare.
Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem cate o foaie de aluat si intindem deasupra in strat egal compozitia de unt. Rulam foile, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider. Eu l-am tinut pana a doua zi, dar cred ca e suficient sa il tineti cateva ore.
Merele le-am spalat si le-am ras. Am adaugat un pic de zahar si apoi le-am pus la calit in putin unt, in wok. Le-am lasat pe foc cat sa scada sucul lasat de mere, apoi am dat deoparte si am adaugat nuca macinata. Am amestecat si am lasat sa se raceasca.
A doua zi, am scos aluatul de la frigider, l-am intins cam la jumatate de cm grosime. Am taiat fasii mai lungi,mai scurte, le-am crestat cu ajutorul rolei speciale, am pus umplutura de mar, am presarat scortisoara si am rulat.
Le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am uns cu ou batut rulourile. Le-am mai dat 10minute la frigider, apoi le-am bagat in cuptor, la copt, la 200 grade, aprox. 20 minute. Dupa ce s-au rumenit, le-am scos de la cuptor, am lasat un pic sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar si am servit cu un ceai verde.
Parfum de toamna intr-un aluat minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mar si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu cacao si cafea

Prajitura cu cacao si cafea

Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale batute spuma si esenta de rom.

8 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca Jerbou

Prajitura cu nuca Jerbou

Se face o maia din cubul de drojdie, o lingura de zahar, laptele si o lingura de faina, care se lasa

97 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura Nechita , 19 ianuarie 2015

    cand rulez, las o parte din fasie, deci nu rulez pana la capat. Crestez partea nerulata, sa zicem, si apoi continui rulatul pana la capat! nu stiu cat de clar am explicat, sper ca ati inteles! :)

  • Fara foto

    Demeter Toader , 19 ianuarie 2015

    As incerca si eu.

  • Fara foto

    Veronica Musat , 18 ianuarie 2015

    Intreb si eu ,cum crestezi cu aparatul spacial?

    • Fara foto

      Diana Daniela Grad , 15 ianuarie 2015

      Multumesc frumos pentru explicatii

    • Fara foto

      Laura Nechita , 15 ianuarie 2015

      Diana, intinzi foaia cum vrei tu, important este sa o rulezi. Cand o scoti de la frigider oricum o vei intinde iar. Iar cand vrei sa pui umplutura de mere, fie lasi o foaie mare, fie tai bucati mai mici pe care le umpli.

    • Fara foto

      Laura Nechita , 14 ianuarie 2015

      Daniela, ai dreptate, asa ar fi trebuit, dar chiar nu am poze pe etape. Ca sa intelegi mai bine: faci aluatul (oprind 50 gr faina ca sa amesteci cu untul). Din aluat, intinzi doua foi mari. Pe deasupra fiecarei foi, intinzi mixtura de unt cu faina, ca si cum ai unge foile. Apoi rulezi fiecare foaie ca pe o rulada. In momentul in care intinzi iar aluatul, el va fi deja foietat din rulare. Sper ca am reusit sa te fac sa intelegi, daca nu, iti mai explic. :)

    • Fara foto

      Diana Daniela Grad , 13 ianuarie 2015

      Nu prea am inteles cum trebuie intinsa foaia,rotunda,patrata.Din ce am citit,cred ca foaia trebuie sa fie rotunda,daca fasiile sunt si mai lungi si mai scurte.Multumesc

    • Fara foto

      Daniela Cucu , 13 ianuarie 2015

      Daca ai putea sa pui mai multe fotografii cu toate etapele,nu am facut niciodata foietaj multumesc

    • Fara foto

      Daniela Cucu , 13 ianuarie 2015

      Buna,nu pre inteleg cum trebuie sa intind aluatul cind il scot din frigider

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • pentru foietaj
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt gras
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 praf sare
  • 1 pahar apa rece
  • pt umplutura
  • 1 kg mere
  • cateva linguri zahar (in functie de cat de dulci sunt merele si de gustul personal )
  • 1 cub unt
  • scortisoara macinata
  • nuca tocata
  • zahar pudra
  • 1 ou pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede