autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu mere

Autor: Adelina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 septembrie 2014

Ingrediente
500 gr faina alba , 150 ml lapte, 1 lingurita miere de albine, 3 oua, 50 gr unt, 4 linguri ulei, 25 gr drojdie uscata, 1 fiola esenta vanilie, 1 kg mere, 150 gr zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun, adaugati 3-4 linguri de apa, 100-200g de zahar (dupa gust sa puneti zaharul) si lasati la foc mic sa scada apa si sa se inmoaie merele.



2. Dupa ce s-a evaporat apa si s-au inmuiat bine merele, stingeti focul si lasati-le sa se raceasca pana pregatiti aluatul.



3. Se incalzeste 75 ml de lapte si se dizolva in el mierea. Atent sa nu fie laptele prea fierbinte.



4. Adaugati 100g de faina si 25 grame de drojdie. Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura.



5. Amestecati bine sa nu fie cocoloase, eventual cu putina faina faceti o bila. Eu nu m-am complicat si am lasat-o asa, ca o maia.



6. Lasati maiaua 30 de min sa creasca bine si sa apara niste bule de aer in ea.



7. Apoi puteti sa faceti aluatul la masina de paine sau asa simplu framantat cu mainile.

Adaugati ouale, zaharul si amestecati pana se incorporeze bine.



8. Apoi adaugam restul ingredientelor - untul, uleiul, laptele ramas, sarea si vanilia. Amestecati bine cu lingura sau cu telul.



9. Dupa ce am pus si restul ingredientelor, am adaugat faina la urma si am framantat aluatul bine.



10. Aluatul va fi mai lipicios, dar puteti sa-l puneti pe masa cu putina faina si sa formati o bila din el. Eu il las de obicei 30 de min si pe urma cu mainile unse cu ulei il mai framant putin, si il las inca 30 de min la crescut (in total il lasati 1 ora sa se odihneasca).



11. Dupa ce l-am lasat o ora la crescut, scoateti aluatul pe masa si-l framantati putin cu faina.



12. Impartiti aluatul in 16 bucati uniforme. Apoi formati bile din aceste bucati si le lasati 10 min sa se odihneasca.



13. Apoi fiecare bila o intindeti in forma de dreptungi si pe o margine puneti umplutura de mere.



14. Dupa aceea luati marginile apropiate de umplutura si o inchideti, presati usor cu degetele marginile ca sa se lipeasca bine.



15. Partea ramasa o taiati in bucati subtiri si le puneti peste prima parte cu umplutura.



16. Strudele astfel formate le puneti intr-o tava unsa cu ulei. le ungeti deasupra cu un ou batut bine si lasati 15 min sa se odihneasca.



17. Le coaceti la cuptor la o temperatura de 180-200 grade, pana se rumenesc bine. Apoi le scoateti, lasati sa se racoreasca putin si le luati cu o paleta de pe tava.



Se servesc atat calde, cat si reci.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

17 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se framinta un aluat ca pentru pine.Merele se spala,curata si se dau pe razatoare,se calesc cu zaharul.Dupa

11 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina alba 
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita miere de albine
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 4 linguri ulei
  • 25 gr drojdie uscata
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 kg mere
  • 150 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un vas drojdia si adaugam apa usor calduta, uleiul si adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Pentru inceput ne ocupam de biscuiti; trebuie sa-i rupem cu mana astfel incat sa obtinem bucatele

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu cascaval si migdale