1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun, adaugati 3-4 linguri de apa, 100-200g de zahar (dupa gust sa puneti zaharul) si lasati la foc mic sa scada apa si sa se inmoaie merele.
2. Dupa ce s-a evaporat apa si s-au inmuiat bine merele, stingeti focul si lasati-le sa se raceasca pana pregatiti aluatul.
3. Se incalzeste 75 ml de lapte si se dizolva in el mierea. Atent sa nu fie laptele prea fierbinte.
4. Adaugati 100g de faina si 25 grame de drojdie. Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura.
5. Amestecati bine sa nu fie cocoloase, eventual cu putina faina faceti o bila. Eu nu m-am complicat si am lasat-o asa, ca o maia.
6. Lasati maiaua 30 de min sa creasca bine si sa apara niste bule de aer in ea.
7. Apoi puteti sa faceti aluatul la masina de paine sau asa simplu framantat cu mainile.
Adaugati ouale, zaharul si amestecati pana se incorporeze bine.
8. Apoi adaugam restul ingredientelor - untul, uleiul, laptele ramas, sarea si vanilia. Amestecati bine cu lingura sau cu telul.
9. Dupa ce am pus si restul ingredientelor, am adaugat faina la urma si am framantat aluatul bine.
10. Aluatul va fi mai lipicios, dar puteti sa-l puneti pe masa cu putina faina si sa formati o bila din el. Eu il las de obicei 30 de min si pe urma cu mainile unse cu ulei il mai framant putin, si il las inca 30 de min la crescut (in total il lasati 1 ora sa se odihneasca).
11. Dupa ce l-am lasat o ora la crescut, scoateti aluatul pe masa si-l framantati putin cu faina.
12. Impartiti aluatul in 16 bucati uniforme. Apoi formati bile din aceste bucati si le lasati 10 min sa se odihneasca.
13. Apoi fiecare bila o intindeti in forma de dreptungi si pe o margine puneti umplutura de mere.
14. Dupa aceea luati marginile apropiate de umplutura si o inchideti, presati usor cu degetele marginile ca sa se lipeasca bine.
15. Partea ramasa o taiati in bucati subtiri si le puneti peste prima parte cu umplutura.
16. Strudele astfel formate le puneti intr-o tava unsa cu ulei. le ungeti deasupra cu un ou batut bine si lasati 15 min sa se odihneasca.
17. Le coaceti la cuptor la o temperatura de 180-200 grade, pana se rumenesc bine. Apoi le scoateti, lasati sa se racoreasca putin si le luati cu o paleta de pe tava.
Se servesc atat calde, cat si reci.
Pofta Buna!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii