Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare.
Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita.
Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi cartofii fierti si scursi, pesmetul, faina, praful de copt si usturoiul presat.
Se amesteca bine de tot, se asezoneaza daca mai este cazul , apoi se lasa deoparte 30 minute sa se patrunda bine toate ingredientele.
Un vas Yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Amestecul de spanac il rasurnam in vasul Yenna , razuim putin cascaval si il dam la cuptorul dinainte incalzit cam 20-30 minute.
Spanacul se poate servi ca atare sau drept garnitura la fripturi.
Daca doriti spanacul se poate frige in ulei, ca si chiftelutele.
Pofta mare !
PS....ideea am primit-o de la \"surioara mea\" Laura Schuster ( http://leckereien.blogspot.com/ ) careia ii multumesc tare mult !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii