autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supă din carne de vită

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii:, * 1 kg carne de vită cu os,, * 1 ceapă,, * 1-2 rădăcini pătrunjel,, * 1-2 morcovi,, * ½ ţelină,, * câteva boabe de piper,, * 1 lingură sare,, * 1 legătură pătrunjel.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

52 voturi

Mod de preparare

Carnea şi oasele se spală în apă rece şi se pun la fiert tot în apă rece. După ce începe apa să fiarbă este foarte important să se spumeze imediat. Se pune o parte din sare, se amestecă o dată cu coada unei linguri de lemn, se lasă să mai dea 2-3 clocote, după care se ia spuma din nou. După aceea vasul cu spumă se acoperă cu un capac (lăsându-se o porţiune neacoperită pentru ieşirea aburului) şi se lasă să fiarbă 3-4 ore încet, cu clocote mici pe foc domol. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă legumele. Eventual, dacă a fiert carnea înainte ca carnea să fie gata, se scoate carnea, se pune într-un vas cu apă rece puţin sărată (altfel carnea se usucă) şi se lasă legumele să fiarbă în continuare împreună cu oasele, atât cât mai este nevoie.
Când legumele au fiert, se scot cu atenţie să nu să se rupă, ele formând garnitura rasolului.

Supele trebuie servite foarte fierbinţi cu ce garnitură se doreşte: găluşte de griş, tăiţei de casă, orez etc. Supele, atunci când se servesc, se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.

Carnea din supă poate fi servită ca al ,doilea tip de mâncare. Ea poate fi garnisită cu legume din supă şi cu hrean ras sau cu diferite sosuri picante sau sos de roşii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă din carne de vită" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu taitei instant

Supa de pui cu taitei instant

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece carnea portionata si legumele curatate si spalate, intregi.

10 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de carne
Supa de rosii

Supa de rosii

Zarzavatul taiat si un piept de pui se fierb la foc mic sub capac. Cand totul este fiert, cu ajutorul

7 voturi    8 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 1 kg carne de vită cu os,
  • * 1 ceapă,
  • * 1-2 rădăcini pătrunjel,
  • * 1-2 morcovi,
  • * ½ ţelină,
  • * câteva boabe de piper,
  • * 1 lingură sare,
  • * 1 legătură pătrunjel.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de pui cu galuste