autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supă din carne de vită

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii:, * 1 kg carne de vită cu os,, * 1 ceapă,, * 1-2 rădăcini pătrunjel,, * 1-2 morcovi,, * ½ ţelină,, * câteva boabe de piper,, * 1 lingură sare,, * 1 legătură pătrunjel.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

52 voturi

Mod de preparare

Carnea şi oasele se spală în apă rece şi se pun la fiert tot în apă rece. După ce începe apa să fiarbă este foarte important să se spumeze imediat. Se pune o parte din sare, se amestecă o dată cu coada unei linguri de lemn, se lasă să mai dea 2-3 clocote, după care se ia spuma din nou. După aceea vasul cu spumă se acoperă cu un capac (lăsându-se o porţiune neacoperită pentru ieşirea aburului) şi se lasă să fiarbă 3-4 ore încet, cu clocote mici pe foc domol. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă legumele. Eventual, dacă a fiert carnea înainte ca carnea să fie gata, se scoate carnea, se pune într-un vas cu apă rece puţin sărată (altfel carnea se usucă) şi se lasă legumele să fiarbă în continuare împreună cu oasele, atât cât mai este nevoie.
Când legumele au fiert, se scot cu atenţie să nu să se rupă, ele formând garnitura rasolului.

Supele trebuie servite foarte fierbinţi cu ce garnitură se doreşte: găluşte de griş, tăiţei de casă, orez etc. Supele, atunci când se servesc, se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.

Carnea din supă poate fi servită ca al ,doilea tip de mâncare. Ea poate fi garnisită cu legume din supă şi cu hrean ras sau cu diferite sosuri picante sau sos de roşii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă din carne de vită" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de ied

Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Carnea spalata se pune la fiert in 2,5 l apa rece, la foc mare. Cand incepe sa fiarba se aduna spuma

50 voturi    16 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 1 kg carne de vită cu os,
  • * 1 ceapă,
  • * 1-2 rădăcini pătrunjel,
  • * 1-2 morcovi,
  • * ½ ţelină,
  • * câteva boabe de piper,
  • * 1 lingură sare,
  • * 1 legătură pătrunjel.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa de porumbei