Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ingrediente
2-3 ardei graşi, ½ conopidă, 2 cepe, 200 g mazăre, 100 g fasole verde, 300 g roşii, 1 dovleac, ½ ţelină, verdeaţă,, 60 g unt, sare, smântână.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se curăţă legumele, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă într-un vas cu unt sau ulei. Se acoperă vasul, iar din când în când se amestecă până legumele s-au muiat puţin, apoi se adaugă apă fiartă (fierbinte) câtă trebuie, roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, se potriveşte de sare. După 5-6 clocote se ia vasul de pe foc şi se drege cu smântână amestecată cu 1 lingură de făină şi ½ pahar de apă rece după 5-6 minute.
În supa de legume se mai pot adăuga şi alte legume: varză, praz, cartofi, sau se poate prepara din legumele pe care le avem la îndemână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă din diferite legume" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,
10 voturi
5 comentarii
45 min
Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul
1 vot
1 comentariu
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010
Merita incercata !