Spălăm și curățăm legumele: morcovii ți pătrunjelul îi tăiem rondele, ceapa fâșii, cartofii, țelina și ardeiul cubulețe. Apoi le punem la fiert într-o oală și adăugăm apă cât să le acopere (cca. 1,5 l) și le lăsăm pe foc până s-au fiert.
După ce s-au fiert le punem într-un blender împreună cu lichidul rămas și le mixăm până devine totul omogen. Crema de legume se pune apoi înapoi în oală și se mai dă un clocot. Între timp, tăiem și baconul cubulețe, îl prăjim în puțin ulei și îl adăugăm în compoziția din oală. La final condimentăm cu sare și piper și adăugăm și frunza de pătrunjel.
Se servește fierbinte cu smântână și crutoane.
(http://jurnalretete.blogspot.ro/2013/12/supa-crema-de-cartofi.html)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii