Spălăm și curățăm legumele: morcovii ți pătrunjelul îi tăiem rondele, ceapa fâșii, cartofii, țelina și ardeiul cubulețe. Apoi le punem la fiert într-o oală și adăugăm apă cât să le acopere (cca. 1,5 l) și le lăsăm pe foc până s-au fiert.
După ce s-au fiert le punem într-un blender împreună cu lichidul rămas și le mixăm până devine totul omogen. Crema de legume se pune apoi înapoi în oală și se mai dă un clocot. Între timp, tăiem și baconul cubulețe, îl prăjim în puțin ulei și îl adăugăm în compoziția din oală. La final condimentăm cu sare și piper și adăugăm și frunza de pătrunjel.
Se servește fierbinte cu smântână și crutoane.
(http://jurnalretete.blogspot.ro/2013/12/supa-crema-de-cartofi.html)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii