SUPA-CREMA DE CEAPA,IN CHIFLE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
SUPA-CREMA DE CEAPA,IN CHIFLE

Ingrediente

  • Pt 4 persoane
  • - 4 cifle(250 grame fiecare)
  • - 300 g cartofi
  • - 1 l supa de carne(din cub)
  • - 500 g ceapa
  • - 100 ml smintina
  • - Sare
  • - Piper
  • - 1/4chimen praf
  • - 6-8 feliute cheddar
  • - Putin patrunjel tocat

Mod de preparare

Se curata cartofii,se taie cuburi,se spala si se pun la fiert intr-un litru de supa de carne.

Se curata ceapa,se taie felii.Jumatate se adauga la supa, iar cealalta jumatate se prajeste,apoi se adauga (fara uleiul in care s-a prajit) si ea la supa.Se lasa totul la foc mic,cu capac,pina cind totul e moale.

Se ia de pe foc si cu un robot de bucatarie se mixeaza, pina devine crema.

Se pune apoi piper ,chimen si sare daca e nevoie; se amesteca.Se pune smintina si se mesteca bine.

Pina fierbe supa,se taie capacel la chifla si se scobeste miezul(se poate folosi la pesmet).

In chifla scobita,se pune supa, feliutele de cheddar,patrunjel.Se acopera pe jumatate.Se serviste fierbinte,pe o farfurie.

Chiflele le fac asa:

1 kg faina(750 g faina alba si 250 g faina neagra).Pun faina neagra deoarece faina neagra ajuta coaja (de piine)sa fie mai tare si supa nu curge;in plus coaja asta e f buna.

Deci 1 kg faina,200 g cartofi,30 g drojdie,2 lingurite rase de sare,apa calduta pt framintat.Cartofii,se fierb in coaja,se zdrobesc,calzi.Se face o maia din drojdie,1 lingurita zahar,cartofii zdrobiti,100 ml apa calduta si 100 g faina;se lasa la crescut cca 30 minute.

Dupa ce a crescut se pune peste faina,se pune sarea si cu apa calduta se face un aluat, putin mai virtos decit aluatul de cozonac.Se framinta cca 20 minute.

Dupa cca 40 minute e dospit(aluatul);si-a dublat volumul.

Suprafata de lucru se presara bine cu faina,se toarna aluatul,se framinta cca 2 minuteSe aprinde cuptorul;eu folosesc cuptorul de la aragaz..Se fac chifle de cca 250 g, se pun intr-o tava presarata cu faina.Se lasa la crescut 30 minute.Rezulta cca 10 chifle.

Se dau la cuptorul f fierbinte,la foc mare,puternic,cca 50 minute.Dupa cca30 minute,se deschide cuptorul,tava se intoarce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise