Mai intai se spala bine si se usuca dovleceii, dupa care taiem un capac.
Mai intai se spala bine si se usuca dovleceii, dupa care tāiem un capac si îi curatam de sâmburi. Se dau la cuptorul incins in precedentā la 185 grade C, pentru aprox. 40 min.
Intre timp pregatim supa_crema de ciuperci. Vom folosi 100 ml din supa de oase (sau vegetala) pentru a cali ceapa, prazul si ciupercile impreuna pentru aprox. 5 min. Dupā care se adauga restul de supa si se fierbe pentru inca 15 min.
Separat amestecam laptele cu faina, sarea, piperul si nucsoara. Se ia supa de pe foc si amestecand mereu se adauga laptele cu faina. Cand este perfect amestecat, o punem sa fiarba la foc mic 5 min, amestecand frecvent.
Intre timp supa se va lasa sa se racoreasca indeajuns pentru a o putea frula cu mixerul.
Ne ocupam de dovleceii. Dupa ce s-au copt, cu o lingura radem din pulpa dovleacului in mod uniform, fara a lasa o coaja prea subtire. Pulpa obtinutā se fruleaza si se amesteca cu supa de ciuperci.
Fiecare dovleac se umple cu supa si da la cuptor pentru doar 5 - 10 inainte de a fi servita.
Deasupra eu prefer sa adaug la masa 1 lingura de pesto homemade.
Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii