Reteta postata pe: 03 iunie 2009
Ingrediente
1 patrunjel, 1 dovlecel ,1 telina,8 buc sparanghel, 3 cepe, 150-200 g smantana, 1 ou ,1 lingurita faina ,100g somon afumat ,1 leg patrunjel,crutoane ,1 lingurita knorr arome mediteraneene,sare ,piper,chimen, ulei masline.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Ceapa ,telina, radacina de patrunjel ,dovlecelul,taiate bucati mari, se pun la fiert in apa,dupa ce s-au patruns se pune si sparanghelul dupa ce s-au fiert se pun intr-un
blender pt pasare,se opresc 2- 3 varfulete de sparanghel pentru ornare.Smantana se amesteca cu galbenusul de ou,lingurita de faina,lingurita de knorr arome mediteraneene,se pune peste piureul de legume,se aseaza pe foc si se adaugao parte din supa in care au fiert legumele pana devine cremoasa si catifelata ,se pune sare ,chimen piper dupa gust,somonul taiat cubulete mici se pune la final lasand sa mai clocoteasca o data supa.Se pune intr-un bol de supa deasupra se pun cateva picaturi de ulei de masline se orneaza cu varfuletele de sparanghel si patrunjel si se serveste cu cutroane.Pofta buna!E delicioasa(se pot folosi si codite de crevetiin locul somonului afumat)