Supa crema de legume si rosii cu taitei

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume si rosii cu taitei

Ingrediente

  • 4 morcovi mari
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 felie de telina radacina
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 lingura sare
  • 2 l apa
  • 750 ml suc de rosii (eu am avut de casa)
  • 150 gr taitei de casa ondulati Hutton
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite zahar
  • patrunjel verde

Mod de preparare

De cand am vazut pastele acestea am zis ca trebuie sa fac o supa de rosii si sa le adaug in ea. Nu de la inceput m-am gandit insa ca o sa fie o supa crema, planuisem una clasica cum mai fac eu. Dar sincer nu imi pare rau deloc ca mi-a venit intre timp idea de a face o supa crema. A iesit delicioasa, iar pastele Hutton completeaza perfect supa mea.

Punem aprox 2 l de apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare. Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. In mod special la morcovi m-am uitat eu pt ca restul s-au fiert mai repede. Nu trebuie sa fie foarte, foarte moi.

Luam de pe foc si in doua reprize punem legumele, cu cate o cana din apa in care au fiert, in blender timp de 30 de secunde. Separat intr-un vas punem sucul de rosii la fiert si adaugam legumele pasate. Potrivim de sare si piper, adaugam zaharul si lasam sa fiarba aprox 10 minute. In acest timp fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj si le scurgem de apa trecandu-le apoi pe sub un jet de apa rece.

Luam supa de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.

Pastele nu le amestecam cu supa ci atunci cand punem supa in farfurie adaugam si pastele in farfurie. Va garantez ca este o supa gustoasa si plina de vitamine. In plus se face super repede si usor.

Pofta mare va doresc!

Reteta pregatita de Timea @www.timeaioo.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise