Supa crema de legume si rosii cu taitei

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume si rosii cu taitei

Ingrediente

  • 4 morcovi mari
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 felie de telina radacina
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 lingura sare
  • 2 l apa
  • 750 ml suc de rosii (eu am avut de casa)
  • 150 gr taitei de casa ondulati Hutton
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite zahar
  • patrunjel verde

Mod de preparare

De cand am vazut pastele acestea am zis ca trebuie sa fac o supa de rosii si sa le adaug in ea. Nu de la inceput m-am gandit insa ca o sa fie o supa crema, planuisem una clasica cum mai fac eu. Dar sincer nu imi pare rau deloc ca mi-a venit intre timp idea de a face o supa crema. A iesit delicioasa, iar pastele Hutton completeaza perfect supa mea.

Punem aprox 2 l de apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare. Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. In mod special la morcovi m-am uitat eu pt ca restul s-au fiert mai repede. Nu trebuie sa fie foarte, foarte moi.

Luam de pe foc si in doua reprize punem legumele, cu cate o cana din apa in care au fiert, in blender timp de 30 de secunde. Separat intr-un vas punem sucul de rosii la fiert si adaugam legumele pasate. Potrivim de sare si piper, adaugam zaharul si lasam sa fiarba aprox 10 minute. In acest timp fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj si le scurgem de apa trecandu-le apoi pe sub un jet de apa rece.

Luam supa de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.

Pastele nu le amestecam cu supa ci atunci cand punem supa in farfurie adaugam si pastele in farfurie. Va garantez ca este o supa gustoasa si plina de vitamine. In plus se face super repede si usor.

Pofta mare va doresc!

Reteta pregatita de Timea @www.timeaioo.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise