Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi adaugam mazarea proaspata (daca aveti congelata e buna si aceea), morcovul taiat rondele, telina tot asa, usturoiul razuit, frunzele de dafin, asezonam cu sare si piper, amestecam bine si apoi adaugam 1 litru apa.Fierbem cu un capac pe oala pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartoful taiat cubulete si o lingurita cimbru, lasam pana e fiert de tot. Daca scade apa prea tare, atunci mai putem completa. Dam oala la o parte, scoatem frunzele de dafin, cu un mixer vertical, mixam pana devine o pasta. Adaugam smantana si mai dam un clocot. Daca mai e nevoie asezonam cu sare si piper.
Cat timp supa este la fiert putem face crutoanele si baconul. Maruntim painea si o amestecam cu o lingurita de cimbru, o punem pe hartie de copt intr-o tava, o stropim cu putin ulei de masline si o dam la cuptor pana se rumeneste.
Pe aceeasi tava punem apoi baconul si il dam la cuptor pana devine auriu si crocant. Punem supa in boluri cu crutoane si bacon. Pofta buna!
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu