Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi adaugam mazarea proaspata (daca aveti congelata e buna si aceea), morcovul taiat rondele, telina tot asa, usturoiul razuit, frunzele de dafin, asezonam cu sare si piper, amestecam bine si apoi adaugam 1 litru apa.Fierbem cu un capac pe oala pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartoful taiat cubulete si o lingurita cimbru, lasam pana e fiert de tot. Daca scade apa prea tare, atunci mai putem completa. Dam oala la o parte, scoatem frunzele de dafin, cu un mixer vertical, mixam pana devine o pasta. Adaugam smantana si mai dam un clocot. Daca mai e nevoie asezonam cu sare si piper.
Cat timp supa este la fiert putem face crutoanele si baconul. Maruntim painea si o amestecam cu o lingurita de cimbru, o punem pe hartie de copt intr-o tava, o stropim cu putin ulei de masline si o dam la cuptor pana se rumeneste.
Pe aceeasi tava punem apoi baconul si il dam la cuptor pana devine auriu si crocant. Punem supa in boluri cu crutoane si bacon. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii