autor:

Mariuta

» » Supe de legume

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Ingrediente
100 gr. ciuperci proaspete (sau congelate), 100 gr. spanac congelat, 1 cartof mare, 1 ceapă mare, 1 morcov (la alegere), 100 gr. smântână sau frișcă (12%), 1 cub maggi, cașcaval ras (parmezan), puțin unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă (această cantitate ajunge pentru 4 persoane). Cînd sunt gata legumele (fierte și moi), adăugăm spanacul (decongelat) și mai lăsăm 5 minute până dă în clocot. Luăm cratița de pe foc și strivim ingredientele cu un blender până obținem o consistență omogenă. Punem cratița înapoi pe foc și adăugăm frișca/smântâna. Între timp ciupercile (proaspete sau decongelate) le frigem în tigaie cu puțin unt. Cînd supa va da în clocot, adăugăm ciupercile și stingem focul. Se servește cu puțin cașcaval ras. Eu am folosit de data asta Comté.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de spanac cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de linte rosie(Cream of red lentil soup )

Supa crema de linte rosie(Cream of red lentil soup )

Este o supa foarte gustoasa, care se pregateste usor si intr-un timp foarte scurt. Eu de obicei

0 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa racoritoare

Supa racoritoare

Se curata ceapa, morcovul, gulia, patrunjelul, cartofii, conopida, ardeiul, rosia, mazarea. Rosia

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 100 gr. ciuperci proaspete (sau congelate)
  • 100 gr. spanac congelat
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov (la alegere)
  • 100 gr. smântână sau frișcă (12%)
  • 1 cub maggi
  • cașcaval ras (parmezan)
  • puțin unt

Raporteaza reteta

Retete
de Mariuta
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Roșii umplute la cuptor

Roșii umplute la cuptor

Spălăm roșiile, taiem pălăria și cu ajutorul unei linguri scoatem atent pulpa și semințele

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salată din bastonașe de crabi

Salată din bastonașe de crabi

Fierbem separat 2 cartofi medii, 2 linguri de orez, 3 ouă. Le lăsăm la răcit după care curațim

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de cartofi cu bacon