autor:

Mariuta

» » Supe de legume

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Ingrediente
100 gr. ciuperci proaspete (sau congelate), 100 gr. spanac congelat, 1 cartof mare, 1 ceapă mare, 1 morcov (la alegere), 100 gr. smântână sau frișcă (12%), 1 cub maggi, cașcaval ras (parmezan), puțin unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă (această cantitate ajunge pentru 4 persoane). Cînd sunt gata legumele (fierte și moi), adăugăm spanacul (decongelat) și mai lăsăm 5 minute până dă în clocot. Luăm cratița de pe foc și strivim ingredientele cu un blender până obținem o consistență omogenă. Punem cratița înapoi pe foc și adăugăm frișca/smântâna. Între timp ciupercile (proaspete sau decongelate) le frigem în tigaie cu puțin unt. Cînd supa va da în clocot, adăugăm ciupercile și stingem focul. Se servește cu puțin cașcaval ras. Eu am folosit de data asta Comté.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de spanac cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de dovleac

Supa-crema de dovleac

Cartofii, morcovi, dovleacul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Apoi, intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Supă de chimen în 2 variante

Supă de chimen în 2 variante

1) Se taie legumele si se face o supă. Chimenul se rumeneşte putin în tigaie fără ulei. Se

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 100 gr. ciuperci proaspete (sau congelate)
  • 100 gr. spanac congelat
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov (la alegere)
  • 100 gr. smântână sau frișcă (12%)
  • 1 cub maggi
  • cașcaval ras (parmezan)
  • puțin unt

Raporteaza reteta

Retete
de Mariuta
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Roșii umplute la cuptor

Roșii umplute la cuptor

Spălăm roșiile, taiem pălăria și cu ajutorul unei linguri scoatem atent pulpa și semințele

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salată din bastonașe de crabi

Salată din bastonașe de crabi

Fierbem separat 2 cartofi medii, 2 linguri de orez, 3 ouă. Le lăsăm la răcit după care curațim

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l

Se spala lintea si se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot manual 3.5l alaturi de broccoli rupt in bucatele si rosiile uscate. Se

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

4 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa de linte verde