Supă cremă de ştevie

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Supă cremă de ştevie

Ingrediente

  • 6 legături ştevie, spălată şi scursă de apă (aproximativ 750g)
  • 2 haşme mici (sau ceapă roşie)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1300ml apă
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă nucşoară măcinată
  • 1/2 linguriţă piper negru măcinat
  • 50g unt
  • 200ml smântână dulce de gătit (15% grăsime)

Mod de preparare

Ştevia se opăreşte în apă clocotită cu sare, se scurge bine şi se toacă mare. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se pun ceapa şi usturoiul tocate, apoi imediat se toarnă puţină apă (cam un pahar) şi se acoperă, lăsându-le la înăbuşit câteva minute. Se pune peste ştevia tocată şi apoi apa, se acoperă cratiţa cu un capac şi se dă focul la mic, lăsându-le să fiarbă domol cam 25 de minute. Se dă apoi cratiţa la o parte şi se mixează cu blender-ul până se obţine o cremă omogenă. Se pune din nou cratiţa pe foc, se adaugă untul şi smântâna, se condimentează cu sarea, piperul şi nucşoara şi se amestecă până se topeşte untul, cam 5 minute.

Se pune supa în boluri, se mai toarnă puţină smântână de decor şi se serveşte cu crutoane.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi