Supă cremă de ştevie

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Supă cremă de ştevie

Ingrediente

  • 6 legături ştevie, spălată şi scursă de apă (aproximativ 750g)
  • 2 haşme mici (sau ceapă roşie)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1300ml apă
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă nucşoară măcinată
  • 1/2 linguriţă piper negru măcinat
  • 50g unt
  • 200ml smântână dulce de gătit (15% grăsime)

Mod de preparare

Ştevia se opăreşte în apă clocotită cu sare, se scurge bine şi se toacă mare. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se pun ceapa şi usturoiul tocate, apoi imediat se toarnă puţină apă (cam un pahar) şi se acoperă, lăsându-le la înăbuşit câteva minute. Se pune peste ştevia tocată şi apoi apa, se acoperă cratiţa cu un capac şi se dă focul la mic, lăsându-le să fiarbă domol cam 25 de minute. Se dă apoi cratiţa la o parte şi se mixează cu blender-ul până se obţine o cremă omogenă. Se pune din nou cratiţa pe foc, se adaugă untul şi smântâna, se condimentează cu sarea, piperul şi nucşoara şi se amestecă până se topeşte untul, cam 5 minute.

Se pune supa în boluri, se mai toarnă puţină smântână de decor şi se serveşte cu crutoane.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor