Am incercat aceasta supa in Helsinki si mi s-a parut extrem de gustoasa, satioasa si potrivita pentru zilele friguroase. Am facut-o ulterior de mai multe ori si, de fiecare data, am incercat sa o pregatesc cat mai simplu si usor pentru a pastra gustul initial - pana acum, mi-a iesit de fiecare data ;-)
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert impreuna cu morcovul ras. Ca pentru orice supa/ciorba, se adauga apa atat cat sa acopere ingredientele, ulterior cantitatea de apa putand fi ajustata.
Se adauga bucatile de somon (taiate cubulet sau fasii etc). Atentie, este indicat ca somonul sa fie adaugat cu circa 10 min inainte de finalizare, deoarece fierbe extrem de repede.
Separat, intr-un vas, se amesteca smantana, cu usturoiul pisat si cu mult marar. Se adauga un pic de supa in acest amestec pentru a dezlega mai bine compozitia.
Tot acest amestec se toarna in oala de pe foc si se mai lasa circa 5-7 minute. Se adauga marar - acesta este de fapt ingredientul secret al supei. Personal, am incercat si cu patrunjel, insa gustul supei nu mai este acelasi, asa ca nu recomand.
Se condimenteaza cu sare, piper, in functie de preferinte.
Este delicioasa si usor de preparat!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii