Ingrediente
1 piept de pui, 4 aripioare de pui, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 ceapa, 2 morcovi grosi in diametru, 2 radacini de patrunjel, 1 telina, 1 pastarnac, 1 buchetel frunze de patrunjel verde, sare, crutoane
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
11 voturi
Mod de preparare
Curatam legumele si le taiem in bucati mai mari decat atunci cand preparam ciorba.
Punem legumele si o lingurita de sare peste carne si le lasam sa fiarba impreuna.
In acest timp, taieteii se fierb, se dau prin jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce carnea si legumele s-au fiert, strecuram supa de carne si legume. Spalam sau schimbam vasul (oala). In zeama limpede punem bucatele de morcov taiat rondele si taieteii, potrivim de sare si mai fierbem fix 2 minute. Stingem focul, presaram patrunjel verde proaspat, tocat si acoperim cu un capac. Se serveste fierbinte cu crutoane din paine alba frumos rumenite.
Din legumele si carnea ramasa fac o salata cu maioneza sau folosesc ca baza pentru alt fel de mancare