autor:

nela

» » Supe de legume

Supa de broccoli

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2013

Ingrediente
700 g. brocoli, 100 g. branza blue, cu mucegai (frantuzeasca), 3 cartofi mici, o ceapa alba, 2 linguri ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

5 voturi

Mod de preparare

Supa de broccoli este una dintre reţetele ideale atunci când vrei să dai gust acestei legume, recomandată pentru calităţile ei nutritive şi mai puţin pentru cele gustative.

Se desface coroana in buchetele iar tulpina se curata cu cutitul de legume si se taie in cubulete mici deoarece este mai tare si fierbe mai greu.

Intr-o oala de 3 litri, se pun la incins, 2 linguri de ulei. Peste ele se adauga ceapa taiata "pestisori", brocoli si cartofii. Se amesteca usor pentru ca uleiul fierbint sa atinga toate legumele. Se "stinge" cu 1.5 litri de supa calda de legume si se lasa la fiert sub capac 20 minute. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa calda.

Secretul, atunci când gătiţi legume fade sau cu un gust propriu neapetisant este sa-l asociati cu un gust puternic. Eu am apelat la branza albastra.

Dupa ce legumele au fiert, se separa de zeama si se paseaza, manual. Se adauga lichidul si se paseaza in continuare cu mixerul vertical. Supa se aereaza si capata un aspect fin.

In acest moment se pune branza rupta bucati. Se continua amestecarea. Se va observa ca incepe sa se ingroase si sa capete o textura vascoasa si spumoasa. Se mai da la fiert cateva clocote pentru amestecarea aromelor.

Are o culoare verde foarte placuta ochiului.

Are un gust fin si miros placut.

Se serveste impreuna cu, crutoane crocante.

Poate fi fel principal pentru pranz sau cina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă de broccoli

Supă cremă de broccoli

Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin,

6 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Supa crema broccoli

Supa crema broccoli

Ceapa, morcovii si dovlecelul se calesc frumos cu putin ulei si apa, cat timp broccoli fierbe. Dupa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    Tare buna.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 februarie 2013

    Interesanta reteta! De incercat.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

5 voturi

Ingrediente

  • 700 g. brocoli
  • 100 g. branza blue
  • cu mucegai (frantuzeasca)
  • 3 cartofi mici
  • o ceapa alba
  • 2 linguri ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci si morcov