autor:

nela

» » Supe de legume

Supa de broccoli

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2013

Ingrediente
700 g. brocoli, 100 g. branza blue, cu mucegai (frantuzeasca), 3 cartofi mici, o ceapa alba, 2 linguri ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

5 voturi

Mod de preparare

Supa de broccoli este una dintre reţetele ideale atunci când vrei să dai gust acestei legume, recomandată pentru calităţile ei nutritive şi mai puţin pentru cele gustative.

Se desface coroana in buchetele iar tulpina se curata cu cutitul de legume si se taie in cubulete mici deoarece este mai tare si fierbe mai greu.

Intr-o oala de 3 litri, se pun la incins, 2 linguri de ulei. Peste ele se adauga ceapa taiata "pestisori", brocoli si cartofii. Se amesteca usor pentru ca uleiul fierbint sa atinga toate legumele. Se "stinge" cu 1.5 litri de supa calda de legume si se lasa la fiert sub capac 20 minute. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa calda.

Secretul, atunci când gătiţi legume fade sau cu un gust propriu neapetisant este sa-l asociati cu un gust puternic. Eu am apelat la branza albastra.

Dupa ce legumele au fiert, se separa de zeama si se paseaza, manual. Se adauga lichidul si se paseaza in continuare cu mixerul vertical. Supa se aereaza si capata un aspect fin.

In acest moment se pune branza rupta bucati. Se continua amestecarea. Se va observa ca incepe sa se ingroase si sa capete o textura vascoasa si spumoasa. Se mai da la fiert cateva clocote pentru amestecarea aromelor.

Are o culoare verde foarte placuta ochiului.

Are un gust fin si miros placut.

Se serveste impreuna cu, crutoane crocante.

Poate fi fel principal pentru pranz sau cina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de broccoli si sparanghel verde

Supa crema de broccoli si sparanghel verde

Broccoli se desface in buchetele si se spala. Sparanghelului i se inlatura partea lemnoasa si se

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema broccoli

Supa crema broccoli

Ceapa, morcovii si dovlecelul se calesc frumos cu putin ulei si apa, cat timp broccoli fierbe. Dupa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    Tare buna.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 februarie 2013

    Interesanta reteta! De incercat.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

5 voturi

Ingrediente

  • 700 g. brocoli
  • 100 g. branza blue
  • cu mucegai (frantuzeasca)
  • 3 cartofi mici
  • o ceapa alba
  • 2 linguri ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare buna.

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa crema de dovleac cu spanac