Supa de broccoli este una dintre reţetele ideale atunci când vrei să dai gust acestei legume, recomandată pentru calităţile ei nutritive şi mai puţin pentru cele gustative.
Se desface coroana in buchetele iar tulpina se curata cu cutitul de legume si se taie in cubulete mici deoarece este mai tare si fierbe mai greu.
Intr-o oala de 3 litri, se pun la incins, 2 linguri de ulei. Peste ele se adauga ceapa taiata "pestisori", brocoli si cartofii. Se amesteca usor pentru ca uleiul fierbint sa atinga toate legumele. Se "stinge" cu 1.5 litri de supa calda de legume si se lasa la fiert sub capac 20 minute. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa calda.
Secretul, atunci când gătiţi legume fade sau cu un gust propriu neapetisant este sa-l asociati cu un gust puternic. Eu am apelat la branza albastra.
Dupa ce legumele au fiert, se separa de zeama si se paseaza, manual. Se adauga lichidul si se paseaza in continuare cu mixerul vertical. Supa se aereaza si capata un aspect fin.
In acest moment se pune branza rupta bucati. Se continua amestecarea. Se va observa ca incepe sa se ingroase si sa capete o textura vascoasa si spumoasa. Se mai da la fiert cateva clocote pentru amestecarea aromelor.
Are o culoare verde foarte placuta ochiului.
Are un gust fin si miros placut.
Se serveste impreuna cu, crutoane crocante.
Poate fi fel principal pentru pranz sau cina.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii