autor:

kok miori

» » Borsuri si Ciorbe

Supa de carne cu naut

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
500 gr de naut, 700 gr de carne cu oase, 10-12 pahare apa, 2 cartofi potriviti taiati cuburi, 6-8 usturoi taiati, sare, piper, 2-3 linguri coriandu proaspat sau patrunjel, 2-3 linguri suc de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Verificam nautul le clatim si punem la muiat in apa ptr 4-6 ore nautul se umfla.
Se pune intr-o oala carnea si oasele se adauga 10-12 pahare cu apa si se pune la foc.Se stringe spuma care se face si se lasa sa fiarba 20 de minute pe foc potrivit.Se strecoara nautul si se adauga se face din nou focul mare se lasa sa deie in clocot si atunci se lasa sa fiarba la foc mic acoperit cu capac.Se adauga cartofii si usturoiul si se da la gust.Se verifica daca carnea este moale si nautul la fel,se adauga coriandu si suc de lamaie si se mai fierbe putin.Inainte de servire se scoate carnea de pe oase.Se poate servi cu piine proaspata.Sint care prefera sa sfarime o parte din naut cu cartofi altii prefera sa lase nautul intreg.Este o supa specifica Marocului si Egiptului,dar este sanatoasa si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de carne cu naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba

Ciorba

Se lasa la foc mic si dupa aceea va spun: -Pofta buna!

0 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    Cely , 01 noiembrie 2009

    Cred ca e foarte buna

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de naut
  • 700 gr de carne cu oase
  • 10-12 pahare apa
  • 2 cartofi potriviti taiati cuburi
  • 6-8 usturoi taiati
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri coriandu proaspat sau patrunjel
  • 2-3 linguri suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pui cu legume