autor:

alice

» » Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, - 1 litru supa de carne (de pasare, de vita, de peste), - 6 cepe medii, - 1 telina mare, - 1 radacina patrunjel, - 2 morcovi, - 1 conopida medie, - 1 dovlecel, - 1 ardei gras verde, - 1 ardei gras galben, - 100 gr mazare boabe, - 2-3 linguri hrean razuit, - un pahar mare smantana light sau iaurt, - sare, piper dupa gust, - 1 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe in apa cu putina sare telia, radacina de patrunjel si morcovii. Cand acestea sunt fierte se adauga: dovlecelul, ardeiul, mazarea, conopida, 2 cepe, se fierb bine (aproximativ 20 minute), se scurg de apa apoi se pun intr-un blender, mixer, sau se dau prin masina de tocat si se maruntesc. Se pune supa la incalzit, iar cand aceasta este fierbinte se adauga mixul de legume maruntite si cele 4 cepe intregi, se lasa la fiert aproximativ 15 minute, se adauga hreanul, se mai lasa 2-3 minute la fiert si se da deoparte de pe foc.

Se serveste cu smantana (sau iaurt) si se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt. Se pot adauga crutoane si/sau omleta de oua, taiata felii de 1/3 cm.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se

4 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am

3 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - 1 litru supa de carne (de pasare
  • de vita
  • de peste)
  • - 6 cepe medii
  • - 1 telina mare
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 2 morcovi
  • - 1 conopida medie
  • - 1 dovlecel
  • - 1 ardei gras verde
  • - 1 ardei gras galben
  • - 100 gr mazare boabe
  • - 2-3 linguri hrean razuit
  • - un pahar mare smantana light sau iaurt
  • - sare
  • piper dupa gust
  • - 1 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de alice
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de morcovi si pesto de tarhon