autor:

alice

» » Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, - 1 litru supa de carne (de pasare, de vita, de peste), - 6 cepe medii, - 1 telina mare, - 1 radacina patrunjel, - 2 morcovi, - 1 conopida medie, - 1 dovlecel, - 1 ardei gras verde, - 1 ardei gras galben, - 100 gr mazare boabe, - 2-3 linguri hrean razuit, - un pahar mare smantana light sau iaurt, - sare, piper dupa gust, - 1 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe in apa cu putina sare telia, radacina de patrunjel si morcovii. Cand acestea sunt fierte se adauga: dovlecelul, ardeiul, mazarea, conopida, 2 cepe, se fierb bine (aproximativ 20 minute), se scurg de apa apoi se pun intr-un blender, mixer, sau se dau prin masina de tocat si se maruntesc. Se pune supa la incalzit, iar cand aceasta este fierbinte se adauga mixul de legume maruntite si cele 4 cepe intregi, se lasa la fiert aproximativ 15 minute, se adauga hreanul, se mai lasa 2-3 minute la fiert si se da deoparte de pe foc.

Se serveste cu smantana (sau iaurt) si se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt. Se pot adauga crutoane si/sau omleta de oua, taiata felii de 1/3 cm.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita

7 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am

3 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - 1 litru supa de carne (de pasare
  • de vita
  • de peste)
  • - 6 cepe medii
  • - 1 telina mare
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 2 morcovi
  • - 1 conopida medie
  • - 1 dovlecel
  • - 1 ardei gras verde
  • - 1 ardei gras galben
  • - 100 gr mazare boabe
  • - 2-3 linguri hrean razuit
  • - un pahar mare smantana light sau iaurt
  • - sare
  • piper dupa gust
  • - 1 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de alice
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa bulgareasca de linte si macrou afumat Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa. Dupa ce au fiert

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema de ciuperci si legume congelate Supa-crema de ciuperci si legume congelate

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, intr-o cratita incapatoare. Se adauga ciupercile si legumele congelate, cartoful taiat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de linte