autor:

Sidy

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
* 500 g ceapa, * 2 catei de usturoi, * 100 ml vin alb, * 3 l supa de carne, * 100 g parmezan, * 1 paine bagheta, * 2 linguri unt, * sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.


Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.


Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.


Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.


Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.


Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.


Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.


Daca supa este fierbinte , parmezanul de pe paine se va topi. Daca supa nu e foarte fierbinte, se poate da bolul la microunde pentru un minut.


Pofta mare !
Ceapa poate
Retete
Alte retete din Supe de carne

SUPA-CREMA DE CEAPA,IN CHIFLE

Se curata cartofii,se taie cuburi,se spala si se pun la fiert intr-un litru de supa de carne. Se

8 voturi    11 comentarii
1h
Supe de carne

Supa cu ceapa

Se curata ceapa si se taie felii.(eu am lasat-o timp de 1 ora in apa rece pt a nu fi foarte iute

7 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de carne

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    neaparat o fac maine! esti cea mai buna, Sidy!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate supica ta !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      reteta este buna,dar la prezentare ai pus cam multa paine.in rest e ok.felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Am auzit ca este tare buna.Trebuie sa o incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • * 500 g ceapa
  • * 2 catei de usturoi
  • * 100 ml vin alb
  • * 3 l supa de carne
  • * 100 g parmezan
  • * 1 paine bagheta
  • * 2 linguri unt
  • * sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Paine Floarea Soarelui

Aluatul il pregatim in vasul robotului, in care punem pentru inceput laptele caldut, uleiul, sarea

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Retete de Pasti

Gulas de strut

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem cuburi, punindu-le pe fiecare in alt bol. Ceapa o taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Terina din salata de boeuf

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca Intr-un

41 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Danutza_Retetegg (Chef de cuisine)

Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Rulouri cu ficatei de pui

Rulouri cu ficatei de pui

Ficat de pui folosim cat dorim, iar bacon- cate o felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine

1 vot    0 comentarii
45h
Aperitive
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Se curăţă legumele. Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o

22 voturi    8 comentarii
40 min
Supe de carne