Supa de ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa de ceapa

Ingrediente

  • * 500 g ceapa
  • * 2 catei de usturoi
  • * 100 ml vin alb
  • * 3 l supa de carne
  • * 100 g parmezan
  • * 1 paine bagheta
  • * 2 linguri unt
  • * sare

Mod de preparare

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.

Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.

Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.

Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.

Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.

Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.

Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.

Daca supa este fierbinte , parmezanul de pe paine se va topi. Daca supa nu e foarte fierbinte, se poate da bolul la microunde pentru un minut.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor