autor:

Cocktail of Senses

» » Supe de legume

Supa de ceapa frantuzeasca

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 mai 2014

Ingrediente
- 1kg ceapa alba, - 70g unt, - 1l supa pui, - piper proaspat macinat, - sare de mare, - o bagheta de secara, - parmezan ras

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie, intrucat atunci cand am fost la Paris nu am degustat aceasta delicatesa. Desi pare o reteta rudimentara, nu este asa usor de facut, ai nevoie de rabdare, insa gustul final te va surpinde cu siguranta.



Incepeti prin a topi untul in care veti cali la foc mic ceapa taiata juliene. Va parea foarte multa ceapa, insa aceasta isi va reduce in curand dimensiunile. Condimentati cu putina sare si lasati sa se gateasca 45 de minute la foc mic, amestecand ocazional.



Dupa 45 de minute adaugati supa de pui. Puteti folosi fie supa in care a fiert o bucata de pui, fie 1-2 cubulete de supa. Atentie la sare daca folositi cuburi, intrucat acestea deja contin o cantitate rezonabila de sare.



Dati focul tare si lasati pana supa incepe sa fiarba. Dupa aceea, reduceti intensitatea focului si mai lasati pe foc cam 20 de minute. La final condimentati cu parmezan ras.



Serviti supa alaturi de paine prajita si parmezan. Dulceata cepei se va potrivi perfect cu textura crocanta a painii si parmezanul sarat.



Gasiti mai multe retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209



Bon appétit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Ceapa se curata,se taie rondele,marund,cum doriti sa o eveti in supa. Uleiul se incinge si ceapa

36 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita

7 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cocktail of Senses , 03 iunie 2014

    Sa imi spui cum ti-a iesit!

  • Fara foto

    Constantin Gianga , 26 mai 2014

    Am sa incerc si eu

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare