autor:

panseluta

» » Supe de legume

Supa de chimen

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
-1 l apa, -1 Lg (lingura) seminte de chimen, -50 g unt, -1 Lg faina, -1 borcanel de smantana, -sare,piper, -ulei, -2 felii de paine de persoana ptr crutoane

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Asta e o supa racoritoare,specific ardeleneasca cred. O facea mama cand eram mica si-mi placea grozav,aroma de chimen cu gustul crutoanelor prajite in ulei.
Se face un ceai dintr-un litru de apa si o lingura de seminte de chimen,care se fierbe 10 minute dupa care se strecoara de seminte.Separat se topeste pe foc o lingura de unt la care se adauga o lingura de faina,se amesteca si se adauga un borcanel mic de smantana. Se dilueaza cu putina zeama,ca sa nu se formeze cocoloase,dupa care amestecul rezultat se toarna in zeama de chimen si se dau cateva clocote si se potriveste de sare si piper
Se serveste cu crutoane de paine prajite in ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de porumb cu chimen

Supa crema de porumb cu chimen

Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul, apoi

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Supa de chimen cu crutoane (de post)

Supa de chimen cu crutoane (de post)

Pregatim 2 l de ceai de chimen pe care il strecuram de seminte. Intr-o oala de 2,5 l punem la incins

29 voturi    17 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sissy (Maestru bucatar) , 10 mai 2013

    este o supa super gustoasa, eu stiu reteta asta de la bunica mea, care o facea dar cu galuste, nu cu crutoane...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    E o supa usoara, gustoasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Racoritoare, gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Merita incercata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte buna, eu pun si zarzavat, uneori fac o supa crema, alteori las zarzavatul nepasat in supa. Tot asa cu crutoane de paine o servim.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • -1 l apa
  • -1 Lg (lingura) seminte de chimen
  • -50 g unt
  • -1 Lg faina
  • -1 borcanel de smantana
  • -sare,piper
  • -ulei
  • -2 felii de paine de persoana ptr crutoane

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

sissy (Maestru bucatar)

este o supa super gustoasa, eu stiu reteta asta de la bunica mea, care o facea dar cu galuste, nu cu crutoane...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii cu ghebe