Asta e o supa racoritoare,specific ardeleneasca cred. O facea mama cand eram mica si-mi placea grozav,aroma de chimen cu gustul crutoanelor prajite in ulei.
Se face un ceai dintr-un litru de apa si o lingura de seminte de chimen,care se fierbe 10 minute dupa care se strecoara de seminte.Separat se topeste pe foc o lingura de unt la care se adauga o lingura de faina,se amesteca si se adauga un borcanel mic de smantana. Se dilueaza cu putina zeama,ca sa nu se formeze cocoloase,dupa care amestecul rezultat se toarna in zeama de chimen si se dau cateva clocote si se potriveste de sare si piper
Se serveste cu crutoane de paine prajite in ulei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii