autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de conopida cu smantana si galuste de carne

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 375 g carne tocata (porc+vita), , 1 ou, , 2 linguri pesmet, , sare, , piper, , 1 1/2 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), , 1 conopida (circa 1 kg), , 3/8 l lapte, , 100 g mazare (poate fi si congelata), , 100 g smantana, , 40 g faina, , nucsoara rasa, , codite de ceapa verde taiate rondele.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se gusta de sare si piper si cu mainile ude se formeaza galuste care se fierb circa 5 minute in apa clocotita cu Delikat. Apoi se lasa sa se scurga. - Se desface conopida buchetele. Cotorul se taie cubulete si se fierbe cam 5 minute in zeama in care au fiert galustele, apoi se adauga buchetelele si se lasa si ele sa fiarba intre 5-8 minute. Jumatate din ele se scot din zeama cu lingura de spuma, restul se paseaza prin sita, punandu-se inapoi in supa. - Se adauga laptele si mazarea si se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se incorporeaza faina si smantana frecate bine si diluate cu zeama din supa. Se mai da supa intr-un clocot, se introduc buchetelele de conopida puse de-o parte si galustele de carne, se lasa sa se-nfierbante si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Inainte de a o servi, supa se presara cu nucsoara proaspat rasa si cu codite de ceapa verde, taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida cu smantana si galuste de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa crema cu piept de curcan

Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec

se spala bine pulpele, se pun la fiert, se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pt k fierb

6 voturi    6 comentarii
40 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 11 august 2008

    O reteta destul de complexa pentru mine si cred ca este si foarte delicioasa, cu cat pui mai multe noutati si mirodenii, cu atat gatesti ceva mai delicios.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 375 g carne tocata (porc+vita)
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 l zeama de zarzavat (Knorr+apa)
  • 1 conopida (circa 1 kg)
  • 3/8 l lapte
  • 100 g mazare (poate fi si congelata)
  • 100 g smantana
  • 40 g faina
  • nucsoara rasa
  • codite de ceapa verde taiate rondele.

Raporteaza reteta

Fara foto

ana maria lengher (Chef de cuisine)

O reteta destul de complexa pentru mine si cred ca este si foarte delicioasa, cu cat pui mai multe noutati si mirodenii, cu atat gatesti ceva mai delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Zeama de peste Zeama de peste

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta Ciorba de vacuta

Se pune carnea la fiert intr-o oala. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta supa, se strecoara si se taie bucati mici din

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de gaina de casa cu galuste de gris sau taitei