autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de conopida cu smantana si galuste de carne

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 375 g carne tocata (porc+vita), , 1 ou, , 2 linguri pesmet, , sare, , piper, , 1 1/2 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), , 1 conopida (circa 1 kg), , 3/8 l lapte, , 100 g mazare (poate fi si congelata), , 100 g smantana, , 40 g faina, , nucsoara rasa, , codite de ceapa verde taiate rondele.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se gusta de sare si piper si cu mainile ude se formeaza galuste care se fierb circa 5 minute in apa clocotita cu Delikat. Apoi se lasa sa se scurga. - Se desface conopida buchetele. Cotorul se taie cubulete si se fierbe cam 5 minute in zeama in care au fiert galustele, apoi se adauga buchetelele si se lasa si ele sa fiarba intre 5-8 minute. Jumatate din ele se scot din zeama cu lingura de spuma, restul se paseaza prin sita, punandu-se inapoi in supa. - Se adauga laptele si mazarea si se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se incorporeaza faina si smantana frecate bine si diluate cu zeama din supa. Se mai da supa intr-un clocot, se introduc buchetelele de conopida puse de-o parte si galustele de carne, se lasa sa se-nfierbante si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Inainte de a o servi, supa se presara cu nucsoara proaspat rasa si cu codite de ceapa verde, taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida cu smantana si galuste de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Se curata si se spala pulpa de curcan, la fel procedam cu legumele. Punem carnea la fiert in apa

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de carne
Supa cu pui si galusti

Supa cu pui si galusti

Se spala aripile de pui si se pun la fiert, se dau in clocot si se arunca apa, se pun in apa calda

9 voturi    1 comentariu
50 min
Supe de carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 11 august 2008

    O reteta destul de complexa pentru mine si cred ca este si foarte delicioasa, cu cat pui mai multe noutati si mirodenii, cu atat gatesti ceva mai delicios.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 375 g carne tocata (porc+vita)
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 l zeama de zarzavat (Knorr+apa)
  • 1 conopida (circa 1 kg)
  • 3/8 l lapte
  • 100 g mazare (poate fi si congelata)
  • 100 g smantana
  • 40 g faina
  • nucsoara rasa
  • codite de ceapa verde taiate rondele.

Raporteaza reteta

Fara foto

ana maria lengher (Chef de cuisine)

O reteta destul de complexa pentru mine si cred ca este si foarte delicioasa, cu cat pui mai multe noutati si mirodenii, cu atat gatesti ceva mai delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline. Se spala orezul, se curata morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita cu carnati semi-afumati