autor:

maria mihalache

» » Supe de carne

Supa de curcan

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2016

Ingrediente
1 buc pulpa de curcan, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 buc pastarnac, 1/4 telina, sare, 1 ardei iute uscat, piper boabe, patrunjel verde, taitei

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara.

Mi-am zis ca o supa este binevenita si sa stiti ca am avut mare dreptate.

Pentru supa am folosit o pulpa,pe care dupa ce am fiert-o am scos.o si am folosit.o la o salata cu legume.

A rezultat o supa foarte gustoasa, , galbena si grasa.

Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.

#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust.

Adaugam boabele de piper si lasam la fiert.

Cat supa fierbe ne ocupam de zarzavat, il spalam, il curatam.

Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, ceapa intreaga,morcovul,pastarnacul si telina taiate bastonase.

Condimentam dupa gust cu sare si ardei iute uscat, taiat marunt.

Lasam la focotrivit pana cand totul este bine fiert.

#Spumam ori de cate ori este nevoie iar daca este cazul stergem cu in servetel de bucatarie umed marginile oalei.

Strecuram supa.

Asezam deasupra unei pale goale o strecuratoare(eventual captusita cu in tifon). In oala ramane supa iar in strecuratoare carnea so zarzavaturile.

Carnea asa cum am sous mai sus am folosit.o pentru o salata iar legumele se pot adauga din nou in supa.

Punem supa din nou pe foc si o dam in cateva clocote.

Separat fierbem taiteii conform instructiunilor de pe cutie.

Cand sunt gata fierti ii strecuram si ii trecem pe sub in jet de apa rece.

Adaugam taiteii fierti in supa si servim fierbinte impreuna cu legumele(eu am adaugat numai morcovul)si asezonam cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste

Spalam canea bine si o punem intr-o oala cu un praf de sare, la fiert. Indepartam spuma care se formeaza Legumele

6 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de carne
Supa din carne de curcan

Supa din carne de curcan

Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti

4 voturi    3 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 buc pulpa de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 buc pastarnac
  • 1/4 telina
  • sare
  • 1 ardei iute uscat
  • piper boabe
  • patrunjel verde
  • taitei

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa de bibilica Supa de bibilica

Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale. Am contactat furnizorul si am primit o bibilica minunata! Nu este complicat,

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Retete de Pasti
Supa cu oua ochiuri si pulpe cu usturoi