Supă de dovleac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supă de dovleac

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 fire de praz
  • 1 ceapă
  • 1 gogoşar
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute/pastă de ardei
  • sare
  • piper
  • smântână sau lapte(opţional)
  • frunze de pătrunjel sau mărar

Mod de preparare

Am pus la fiert prazul bucăţi, ceapa, gogoşarul, usturoiul şi jumătate de dovleac(tăiat după ce cureţi coaja). Fierb cam în 30 de minute.Potriveşti de condimente şi dai prin blender. Poţi pune şi smântăna sau lapte, ori le adaugi la servire.Mai pui pe foc mic să dea un clocot.

Cealaltă jumătate am tăiat-o felii şi am copt-o.

Am tocat pătrunjel si am presărat deasupra.

Se poate pune şi un cub de supă, dacă doriţi. Mie mi-au plăcut şi varianta de post şi cea cu smântână.

Am servit cu o bucată de dovleac pentru decor. Poţi servi şi crutoane. E o supă-cremă consumată mult în Franţa, la noi nu prea, poate ne mai schimbăm mentalitatea, e foarte hrănitoare şi sănătoasă.

Unii adaugă cartofi, morcovi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor