autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Borsuri si Ciorbe

Supă de dovleac

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Ingrediente
1 dovleac, 2 fire de praz, 1 ceapă, 1 gogoşar, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute/pastă de ardei, sare, piper, smântână sau lapte(opţional), frunze de pătrunjel sau mărar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Am pus la fiert prazul bucăţi, ceapa, gogoşarul, usturoiul şi jumătate de dovleac(tăiat după ce cureţi coaja). Fierb cam în 30 de minute.Potriveşti de condimente şi dai prin blender. Poţi pune şi smântăna sau lapte, ori le adaugi la servire.Mai pui pe foc mic să dea un clocot.
Cealaltă jumătate am tăiat-o felii şi am copt-o.
Am tocat pătrunjel si am presărat deasupra.
Se poate pune şi un cub de supă, dacă doriţi. Mie mi-au plăcut şi varianta de post şi cea cu smântână.
Am servit cu o bucată de dovleac pentru decor. Poţi servi şi crutoane. E o supă-cremă consumată mult în Franţa, la noi nu prea, poate ne mai schimbăm mentalitatea, e foarte hrănitoare şi sănătoasă.
Unii adaugă cartofi, morcovi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Taie dovleacul cuburi si pune-l in Crock Pot 4,7 L Digital; Toaca ceapa verde marunt si pune-o peste

3 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 fire de praz
  • 1 ceapă
  • 1 gogoşar
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute/pastă de ardei
  • sare
  • piper
  • smântână sau lapte(opţional)
  • frunze de pătrunjel sau mărar

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace