autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Borsuri si Ciorbe

Supă de dovleac

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Ingrediente
1 dovleac, 2 fire de praz, 1 ceapă, 1 gogoşar, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute/pastă de ardei, sare, piper, smântână sau lapte(opţional), frunze de pătrunjel sau mărar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Am pus la fiert prazul bucăţi, ceapa, gogoşarul, usturoiul şi jumătate de dovleac(tăiat după ce cureţi coaja). Fierb cam în 30 de minute.Potriveşti de condimente şi dai prin blender. Poţi pune şi smântăna sau lapte, ori le adaugi la servire.Mai pui pe foc mic să dea un clocot.
Cealaltă jumătate am tăiat-o felii şi am copt-o.
Am tocat pătrunjel si am presărat deasupra.
Se poate pune şi un cub de supă, dacă doriţi. Mie mi-au plăcut şi varianta de post şi cea cu smântână.
Am servit cu o bucată de dovleac pentru decor. Poţi servi şi crutoane. E o supă-cremă consumată mult în Franţa, la noi nu prea, poate ne mai schimbăm mentalitatea, e foarte hrănitoare şi sănătoasă.
Unii adaugă cartofi, morcovi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supã în dovleac

Supã în dovleac

Aceastã supã am fãcut-o mai demult si nu am ajuns sã o postez aici:) Sper sã vã placã si

2 voturi    3 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa Crema de Dovleac

Supa Crema de Dovleac

Pasul 1: Taiem telina in cubulete. Taiem ceapa in bucati mari.Tocam morcovii in rondele. Taiem cartofii

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 fire de praz
  • 1 ceapă
  • 1 gogoşar
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute/pastă de ardei
  • sare
  • piper
  • smântână sau lapte(opţional)
  • frunze de pătrunjel sau mărar

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce cu lapte prins