Supa de fasole cu ciolan afumat

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Supa de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 1kg fasole boabe
  • 1ciolan afumat
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1ardei gras
  • 1ardei iute
  • 1dovlecel
  • 1felie de telina radacina
  • 500g rosii
  • 20ml ulei
  • 1leg.patrunjel

Mod de preparare

Se fierbe rasolul 15-20min,se scoate pe o farfurie iar apa se pastreaza;rasolul se dezoseaza,se portioneaza in bucati mai mari,se prajesc in ulei incins apoi se scot pe farfurie;in uleiul ramas se calesc rosiile taiate cubulete iar dupa ce s-a format un sos,se lasa deoparte

Fasolea pusa de seara la umflat,se pune la fiert30-40min,se scurge apoi,se clateste sub jet de apa rece,se pune din nou pe foc cu apa de la fiertul ciolanului;cand incepe sa fiarba,se adauga legumele curatate,spalate si taiate cubulete,dupa ce fasolea este aproape fiarta,se adauga carnea,rosiile,1cana cu apa daca e nevoie,sare si se lasa pe foc mic cu capac 45min.

Se mai potriveste de gust,se adauga patrunjelul tocat marunt,putin cimbru,se opreste focul si se serveste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi