Supa de morcovi cu ghimbir

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de morcovi cu ghimbir

Ingrediente

  • 2 morcovi mari
  • 1-2 cepe mici
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 felie de telina ( apio era in reteta)
  • 2 cm ghimbir radacina
  • 2 linguri ulei de masline( eu nu am pus)
  • 1-2 l supa de carne
  • 1/2 legatura frunze coriandru( am pus macinat un varf + frunze patrunjel verde)
  • 2 linguri smantana( iaurt degresat 0,1% grasime am pus eu)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie.

Ceapa am lasat-o intreaga , usturoiul l-am presat iar morcovii, ghimbirul si telina le-am razuit.

In reteta se caleste ceapa marubtita cu usturoiul in 2 linguri de ulei, dar pentru ca eu am vrut o supa dietetica, am pus toate legumele intr-o oala in care am pus si supa de carne.

Am potrivit gustul supei cu condimentele si am lasat-o sa fiarba 25 de minute.

Dupa ce sunt toate fierte, in reteta se dau prin blender legumele cu parte din supa, apoi se presara coriandru frunze deasupra.

Eu am lasat legumele asa razuite , dar am aruncat ceapa si am presarat frunze de patrunjel verde deasupra.

Cine doreste poate pune smantana, eu am adaugat putin iaurt degresat.

Sa mancati sanatosi, pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/supa-de-morcovi-cu-ghimbir.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor