autor:

Fara foto

» » Supe de legume

supa de perisoare din nuca

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
4-5 cartofi, 3-4 morcovi, 2 cepe, 1 telina, 1 radacina albitura, 150 g orez, 200 g nuca macinata, 4 oua, 4 linguri ulei, 50 g faina, 2 lingurite de sare, 500 g suc de rosii, 2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi marar, cateva frunze de telina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pregatesc 4 cartofi, morcovii, ceapa, telina, albitura si se punla fiert in 4 litri de apa sarata. Intre timp se pune la fiert orezulales si spalat intr-o ulcica, acoperit de doua degete de apa.Se lasa sa fiarba gros, apoi se da la o parte de pe foc. Se amesteca orezul cunuca macinata , cu 1-2 linguri de ulei, 2 cartofi cruzi rasi pe razatoarea mica, galbenusurile , faina, mararul, cateva frunze de telina si patrunjel, se potriveste de sare si se adauga albusurile batute spuma tare. Cand sunt fierte zarzavaturile, se strecoara supa si se pune din nou la fiert.Cand clocoteste se da la foc mic, se ia o lingura mai mica si se fac perisoare din compozitia preparata cu orez, nuca si celelalte zarzavaturi, se dau usor prin faina si se lasa usor sa cada in supa. Daca supa clocoteste inca, se picura putina apa rece peste ele. Cand toate au fost puse la fiert, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, timp de 10 minute, apoi se adauga la supa uleiul, sucul de rosii si restul de verdeata ramase: patrunjel si telina.
Daca ti-a placut reteta noastra "supa de perisoare din nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume cu gris

Supa de legume cu gris

Se pune o ala cu apa la fiert (4 litri apa sau cata doriti sa faceti). Curatam morcovii de coaja

5 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume
Supã Cremã de Brocolli

Supã Cremã de Brocolli

Brocolii are un indice glicemic foarte mic, bogat în vitamina C ; este recomandat în diverse diete

1 vot    3 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 1 radacina albitura
  • 150 g orez
  • 200 g nuca macinata
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 50 g faina
  • 2 lingurite de sare
  • 500 g suc de rosii
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1-2 legaturi marar
  • cateva frunze de telina

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă acrișoară de urzici